Una família nombrosa

Marina Sancho

Revertir el rol a que estem acostumats

Què passaria si avui mateix deixessis de fer tot allò que no t'agrada i et dediquessis a fer allò que et demana la teva passió? Defineix la raó exacta per la qual fas coses que no t'agraden. Descobriràs que no és justificable i que no tenen raó de ser. Jo, per exemple, tot el que faig m'agrada: portar els nens a l'escola, treballar, rentar els plats, fer el dinar, estendre la roba, escriure, parlar amb amics... No faig cap activitat sense significat: no em quedo xerrant amb persones de qui no puc aprendre res, no obligo a fer als meus alumnes tasques que no estan preparats a fer (i que després em frustra haver d'obligar a complir tot i la seva incapacitat), no cuino cap aliment que no m'agradi menjar, no compro el que no m'agrada endreçar, .... Senzillament confegeixo el meu dia a dia a partir d'accions que faig amb tot el gust, així la vida esdevé un plaer.

No permeto que la sola idea del sofriment s'apoderi del meu pensament, doncs som allò que pensem. Jo, per si de cas, sempre penso en aquelles coses que m'agrada fer i experimento el resultat en la meva quotidianitat. El pensament també és un múscul que s'entrena. A pensar també se n'aprèn. I quan més practiquem a originar una realitat feliç amb les imatges que permetem habitar la nostra ment, més propensió tenim a detectar oportunitats per ser feliços, a crear bellesa amb les nostres idees, a perpetuar el món on ens agrada viure.

Diguin el que diguin, la vida està feta per portar a la seva expressió el millor que hi ha en nosaltres. Els arbres, les plantes, els animals, tota la vida en general, reuneixen els elements més preuats que tenen per donar el seu fruit. Una fruita és la concentració de tot el sucre, vitamines i antioxidant que un arbre pot extreure de la seva constitució. De la mateixa manera, tot allò que nosaltres fem, ha de ser la selecció del més bo que hi ha en la nostra personalitat. És a dir, oferir el nèctar del nostre ser, per tal de donar lloc a un món propiciat per els nostres trets més positius i no pas per els negatius. Els arbres, els animals i tots els organismes es desfan dels tòxics, de la brutícia i de l'innecessari i ofereixen el més ric. Paral·lelament, jo trio eliminar del meu ser tot allò que no em serveix i decideixo que la meva conducta sigui un resum de les més elevades qualitats. El dolent em serveix d'aprenentatge per engreixar el positiu. I el positiu m'obre pas per experimentar els meus somnis fets realitat.