Una família nombrosa

Marina Sancho

Res és per sempre, tot s'acaba

El món que percebem és nou a cada instant. L'únic que roman són les idees sobre aquesta realitat. Cada moment està per estrenar. De nosaltres depen inundar-lo de projeccions provinents del passat o de rebre'l amb tota la intensitat. A mi em suposa una tasca extenuantel fet de percebre el món des de la seva puresa enlloc de fer-ho des dels meus continguts. Els pensaments que m'atrapen en un estat determinat es reprodueixen una i altra vegada dins el meu cap i requereix tota la meva atenció desvincular-me de tots aquests paranys per endinsar-me amb plenitud a l'experimentació del moment.

La matèria, l'entorn, el nostre cos està en continu moviment, mai s'estanca sinó que és un procés que no s'atura mai. Cada alenada d'aire que agafo és nou. Cada segon que passa el sol està en una posició diferent. Cada minut que transcorre cèl·lules noves del meu cos neixen i cèl·lules velles moren. Res és igual que l'instant que acaba de passar, només el nostre pensament. Tot es renova menys les nostres idees, les quals a vegades s'entesten a repetir-se una vegada i una altra fins crear-nos la il·lusió que tot segueix igual, que no existeix el canvi, que no hi ha evolució. Tanmateix, la realitat contínuament ens mostra l'evidència que tot arriba a la seva fi i que un nou inici sempre es possible. Ara mateix, un curs s'acaba i l'estiu comença. Una digestió completa el seu procés i una de nova està a punt de començar. Una onada arriba a la sorra i una de nova es torna a alçar.

Res és per sempre, estem en contínua transformació. Per aquesta raó, no permetem que els nostres pensaments siguin els de sempre, els nostres hàbits siguin els mateixos i les nostres paraules no evolucionin. Immergim-nos en el cicle de continu desenvolupament i permetem que la renovació abraci totes les facetes del nostre ser: desitjo que avui abracis la teva parella com si fos la primera vegada, que miris el cel com si no l'haguessis vist mai, que adquireixis una nova habilitat com si tot just comencessis el procés d'aprendre, que experimentis el contacte amb els altres com quelcom sorprenent, que et commoguis de nou amb l'olor d'aquell pastís, que t'involucris amb els teus propòsits amb la il·lusió d'un infant, que et llencis a la teva passió com un adolescent sense lligams, que visquis amb la intensitat amb que els humans percebem allò que és nou... Perquè en realitat, tot el teu entorn, i tu mateix, ets nou a cada instant. Deixa d'identificar-te amb les idees immutables que omplen el teu cap i comença a reconèixer-te com l'energia en continu procés de creació queets. Tens dret a començar de nou a cada moment. tens dret a viure des de cero cada nova situació que se't planteja. Tens dret a encetar la teva existència com un full blanc cada segon que passa. Tens dret a construir els teus somnis cada minut de la teva vida. Tens dret a triar a cada instant, perquè tot passa, tot s'acaba i res , almenys que tu o vulguis, et pot atrapar per sempre.