Criatures 22/12/2014

Queden menys de 10 dies per començar l'any nou

3 min

Esteu preparats? Aquest any he decidit adoptar una costum xinesa pel que fa a la preparació del nou any. Com explica Lola Mayenco al seu llibre Algo que Celebrar, A Xina, els dies abans de la celebració del nou any tot són corredisses a casa i a la ciutat doncs volen rebre el nou any amb esplendor, amb una casa impol·luta, amb cap assumpte pendent, sense cap resta de brutícia ni obstacle. Tot ha d'estar perfecte, radiant i immaculat. Per aquest motiu, els últims dies abans de la celebració de la festivitat els dediquen a netejar a fons la casa, a tornar el que algú els ha deixat, a regalar el que els sobra o no fan servir, a reparar el que està trencat, a llençar el que ja no té cap utilitat, a cosir el que està estripat, a posar ordre a armaris, calaixos i casa en general (i a les relacions també). Volen començar l'any amb tota l'energia disponible, sense que cap reducte de caos pugui absorbir la seva atenció i restar intensitat al moment. Per l'altra banda, un professor americà, d'aquests que es dediquen a fer xerrades pel món i a publicar best-sellers, va fer una afirmació en el pròleg del seu llibre sobre la gestió del temps que em va acabar de convèncer per posar-me les piles per deixar-ho tot apunt de cara al nou any: necessitem la pressió de tenir una data límit per treballar millor, amb més motivació i eficàcia. Al principi del quadrimestre els va proposar als seus estudiants fer tres treballs. Els va dir, però, que confiava en ells i que no els marcava cap data perquè creia que erenpersones responsables i, per tant, els podien presentar en qualsevol moment de tot el quadrimestre. A un altre grup en canvi, els va proposar els mateixos tres treballs però amb unes dates d'entrega inamobibles. Què va succeir? Que el grup amb dates fixes va tenir un percentatge d'aprovats més alt, amb treballs de més qualitat i millors notes en global. En canvi, el professor va poder constatar que en el grup en que la data d'entrega era flexible, els alumnes es van repenjar i van fer els tres treballs la nit abans de l'últim dia de classe. Així que quina excusa millor per posar ordre, desfer-nos de l'innecessari i fer neteja de la nostra vida que l'inici del nou any? Personalment tinc una llista de feines que m'he decidit realitzar per tal d'assegurar el nostre comfort i benestar:

  • Treure totes les andròmines que tenim a sobre d'un armari a l'habitació de jugar, desar les que serveixen i eliminar les inservibles
  • Netejar tots els vidres de les finestres
  • Cosir una funda per la barana del llit de l'Ariadna
  • Eliminar tots els aliments processats de casa, concretament les galetes que mengen els nens, les quals contenen sucres i farines refinats i greixos trans i no els fan cap bé. La meva intenció és substituir-los per galetes casolanes, magdalenes fetes a casa, bastonets de pa tipus cràcker ecològics o galetes d'arròs.
  • Regalar tota la roba del meu armari que no em va bé
  • Regalar tots els cosmètics que ja no utilitzo
  • Endreçar tots els calaixos que tenen un batibull d'objectes sense cap ordre
  • Arreglar la llum del lavabo
  • Arreglar els llibres estripats
  • Netejar i buidar el cistell on deso les revistes i el calaix de les factures
  • Posar ordre a les meves estanteries de llibres
  • Endreçar la calaixera de tovalloles
  • Renovar la vaixella, gots i coberts. Regalar els vells i adquirir-ne una de nova (que ens la portin els Reis)

US APUNTEU AL MEU REPTE? Desfem-nos del vell per rebre amb els braços oberts el nou!!!!!!!!

stats