Una família nombrosa

Marina Sancho

Nodreixes estèticament el teu fill?

Cada cop que oloro una rosa em transporto a Mont-ral, on el meu avi hi té plantat tot un reixat de rosers d'olor. Aleshores em pregunto on viatjaran els meus fills quan, d'adults, ensumin, acariciïn o vegin quelcom que els transporti al seu paradís personal.

Recordo la lleixad'obra blanca que hi havia sota la finestra de la meva habitació, on hi tenia figuretes de porcellana, popurri de flors seques perfumades i un cor de fusta amb lletres en alemany gravades, que algú m'havia dut d'un viatge. Just a sobre la finestra s'obria al cel, on m'abandonava llargues estones observant elfirmament, les formes dels núvols blancs i els coloms.

Aquest, junt amb tota una ampla miscel·lània d' estímuls, és el meu llegat estètic, el qual ha model·lat la meva manera de ser i de veure el món. No m'ha abandonat mai. Em fa ser qui sóc. Contemplar les peces de porcellana que hi havia a la meva habitació, va ser la meva introducció en el món de la bellesa. Podia palpar com algú havia treballat un element natural per reflectir una imatge estètica i produir una sensació de goig i plaer a l'observador. Aquest fet em va fer entendre de ben menuda el sentit i el poder de la nostra existència humana: ser autors de l'obra tant sublim com la nostra mentsigui capaç d'imaginar. Vaig entendre que la imaginació és la nostra veritable riquesa.I ,la meva, s'expandiaal ritme del'incommensurable firmament.

La suma de totes aquestes intenses impressions van començar a teixir el fil argumental de la meva existència, un idil·liamb la meravella d'aquest món.

Ara que sóc mare em proposo vetllar perquè els meus fills tinguin la mateixa, o millor, oportunitat d'estar en contacte amb la bellesa, l'art, i l'eternitat inherent a la nostra vida. No vull que el sentit pràctic i funcional, el ritme trepidant o la tecnologia frenin la immersió dels meus fills en el verdader valor de la espècie humana: la capacitat de crear i de materialitzar tot quant s'atreveixin a somiar.

Per aquest motiu et convido a reflexionar si els teus fills...

  • Disposen de prou temps per nedar en el món de la imaginació i esculpir el seu devenir
  • Estan en contacte amb les obres d'art que les ments de molts genis han donat forma i que serveixen com a inspiració (obres pictòriques, música, escultures, ballarins,...)
  • Són valorats perla sensibilitat, imaginació, creativitat
  • Reben els suficients estímuls culturals
  • Estan en contacte amb la natura
  • Tenen la oportunitat de passar estones sols