Una família nombrosa

Marina Sancho

Distribuir bé el temps aquesta setmana

Estem a punt de començar una nova setmana. En el meu cas, les coses per fer s'amunteguen en aquell racó del meu ser que es dedica a fabricar propòsits. Després arriba la realitat amb tota la seva contundència i em passa unes factures de temps desorbitades. És a dir que sempre em queda menys temps del que m'imagino per dur a terme tots els meus propòsits. Sempre faig curt. Així que el temps és el bé més preuat, ja que amb ell es poden fer meravelles. De la nostra distribució del temps en depèn la nostra persona. Al cap i a la fi, som allò que fem. Ens definim mitjançant les nostres accions.

Jo per exemple, sóc una persona que m'agrada molt llegir i escriure, per aixòprocuro enfocar de manera fixa un temps concret a desenvolupar aquestes activitats. De manera que sóc una apassionada del llenguatge, perquè l'utilitzo com una eina per crear el meu present. També m'agrada cuinar, així que hi dedico una estona cada dia. És el meu plaer. Això em converteix en una cuinera però, molt més enllà d'això,cuino perquè gaudeixo posant fil a la meva imaginació. Per suposat també sóc una entusiasta de les relacions humanes, dedicar temps als meus fills és una de les maneres més divertides d'aprendre sobre les persones. Per aquest motiu, la persona que sóc és fruit de cadascuna de les decisions que pres a l'hora de destinar el meu temps a certa activitat o una altra.

Cada acció que emprenem és una eina que tenim a la nostra mà per determinar les qualitats del nostre ser. És per aquesta raó que he decidit respectar el meu instint a l'hora d'orientar el meu comportament. Destinaré el meu temps únicament a aquell objectiu que em permet experimentar la bellesa de la existència, perquè és a través dels nostres actes que determinem les característiques de la realitat. La vida és com un bocí de fang llest per modelar, que prendrà la forma de la nostra pressió. Cap a on pressiona el teu pensament? garanteix que recolza tot allò que desitges viure i t'asseguraràs el teu propi paradís.

Ara que comença aquesta setmana, personalment em faig el ferm propòsit de fer sortir el vertader món que m'habita i convertir-lo en la meva experiència. Desitjo expressar de forma sincera qui sóc per trencar l'hàbit de viure de fora cap endins i construir la meva realitat de dins cap enfora: respectant la meva naturalesa, treballant a favor i no en contra de qui sóc i governar la meva vida des de la meva la meva plenitud en comptes de fer-ho des de les meves mancances. Aquesta setmana prestaré atenció a allò que realment m'importa, prescindiré del que no em converteix en la persona qui vull ser, i faré del meu temps la porta per accedir a totes les oportunitats que m'esperen.

 

I tu, què en faràs del teu temps? algun propòsit?