Criatures 29/09/2021

10 maneres de ser més feliços i serens

10 maneres de crear ordre i benestar

5 min
Submergir el nostre cos, o una part d’aquest, te la capacitat de transformar els nostres estats mentals.

A vegades sembla que la vida transcorre a gran velocitat. Els esdeveniments se solapen i la meva capacitat de gestionar-los es veu reduïda. Aleshores, tinc la sensació que contínuament m’equivoco. Em sento cansada i angoixada. Em falta energia perquè la meva atenció no es pot dirigir a tants assumptes oberts com tinc. Perdo el control i el caos s’imposa. És molt desagradable viure quotidianament enmig de l’amuntegament de tasques per resoldre. La insatisfacció és constant perquè mai podem estar orgullosos de la feina ben feta ja que sempre en queda de pendent.

Això em succeïa sovint fins que em vaig aturar per conjurar 10 maneres de crear ordre i benestar. Tan de bo us siguin útils també a vosaltres. Son 10 activadors de l’harmonia i la presència que fan que allò que fem, ho desenvolupem des d’un estat d’ànim més centrat i elevat. Quan la pau regna els nostres pensaments, actitud i actes, les nostres accions són impulsades per una aura de placidesa que ens aporta satisfacció. Quan sentim plaer, dissipem una energia que ens condueix a l’èxit. Posar el millor de nosaltres en allò que fem és garantia de bons resultats. Per això és important atendre les nostres necessitats i així crear la base per dipositar la nostra millor versió en el nostre comportament. Els següents camins ens concilien amb la nostra essència, és a dir, la nostra font de vitalitat -aquella d’on sorgeixen els actes més sublims.

Primer: respiració conscient. Quan respirem lentament pel nas i les nostres inhalacions són igual de llargues que les nostres expiracions, aconseguim assossegar el nostre ritme cardíac i els nostres pensaments. La pau i la serenitat s’apoderen de nosaltres i esdevenim més resolutius i centrats. Quan et posis nerviosa, atura’t, pren consciència de la respiració i agafa aire pel nas comptant fins a cinc i expulsa’l comptant fins a cinc també. Repeteix unes quantes vegades i estableix un el teu ritme harmònic i ple de plaer. Gaudeix d’estar viva i de respirar profundament. Aquest és el primer punt per posar el timó de la teva existència a les teves mans.

Segon. Experimenta una sensació agradable. Connectar amb el nostre plaer implica connectar amb la nostra font de poder. Quan gaudim, els nostres músculs es relaxen, la nostra circulació flueix més fàcilment i la nostra ment és capaç de centrar-se en allò que pretenem assolir. La llista de sensacions agradables que ens podem regalar és inacabable: aplicar-nos una crema perfumada que ens transporti als camps d’espígol de la Provença, tancar els ulls i visualitzar el nostre lloc preferit, posar una barreta d’encens, fer-nos un automassatge, degustar una tassa del nostre tè preferit, etc.

Tercer. Posa’t la teva cançó preferida. La música és una eina infal·lible per gestionar les emocions. Genera estats d’ànims, ens tranquil·litza, ens fa volar, ens permet reunir energies per dur a terme gairebé qualsevol acció.

Quart. Descansa. Potser aquest camí hauria d’estar situat en primer lloc, ja que el descans és fonamental per brillar amb tota la nostra intensitat. Dormir les hores que necessitem per la nit ens dona l’estat de salut òptim per estar vitals i plens d’energia. Hi ha estudis científics que demostren que dormir i descansar adequadament facilita la gestió de les nostres emocions, la nostra concentració i capacitat de memorització. Així doncs, dormir és imprescindible per tenir un cos i una ment preparats per gestionar les circumstàncies que quotidianament cal que gestionem.

Cinquè. Parla amb una altra persona (o gos, o plantes o fins i tot amb tu mateix si no hi ha ningú més a prop). Posar paraules a les experiències que estem vivint ens ajuda a canalitzar-les i a trobar solucions. Conversar, enraonar, és posar fil a l’agulla i teixir un sentit a allò que estem experimentant. Narrar ordena, desfà nusos i tensions i fa que ens desprenguem d’allò que ens preocupa, de manera que buidem la ment i aquesta pot ocupar-se millor del que vivim.

Sisè. Exposa’t a la intempèrie. Sortir al medi exterior ens connecta amb el planeta on vivim. En conseqüència, ja no ens sentim sols i fràgils sinó que ens sabem part d’un tot. Percebre el sol a la nostra pell, el vent a les nostres galtes, el fred a les nostres orelles, no només ens reviscola sinó que relativitza allò que ens està passant. Sentir la temperatura al nostre cos, la vida bategant a tot arreu, fa que ens descentrem del que semblen els nostres problemes, de manera que som més capaços i tenim més perspectiva per tractar-los.

Setè. Prega. Dirigeix-te a una força més gran que tu, posa’t en contacte amb la teva essència, amb Déu, l’amor o l’energia, com tu li vulguis anomenar. Es tracta de delegar aquells assumptes que ens van grans i no podem gestionar. Demanar ajuda a algú més poderós que la nostra ment quan les coses ens sobrepassen i els recursos que disposem ens semblen pocs. Pronunciar paraules sol·licitant solucions sovint ens apropa a la millor manera de resoldre els nostres maldecaps. Les paraules són eines per conjurar la realitat que volem experimentar. Expressar allò que desitgem ens posa en el camí vers el seu assoliment.

Vuitè. Entra en contacte amb l’aigua. Una dutxa, un bany, posar les mans sota l’aixeta, els peus en remull en un cossi... Submergir el nostre cos, o una part d’aquest, té la capacitat de transformar els nostres estats mentals. Quantes vegades hem estat atabalats i ens hem sentit transformats després d’una dutxa refrescant! La neteja física repercuteix en un sentiment de netedat mental. Quan sentim el nostre cos radiant, suau i regenerat, els nostres pensaments s’adeqüen a aquest nou estat, adoptant les mateixes característiques.

Novè. Mou-te. La vida és moviment. Sovint els problemes que aclaparen el nostre cap es dissolen quan mobilitzem el nostre cos ja que la circulació flueix i tenim més perspectiva vers allò que ens succeeix. Estem configurats per moure’ns; el moviment és el nostre estat natural, de manera que quan ens movem estem respectant la nostra autèntica manera de ser i ens sentim resplendents. Activar el nostre organisme transforma radicalment la nostra forma de pensar. Les solucions i el nostre equilibri intern floreixen quan fem allò pel que estem fets. Activitat física significa descans pel pensament.

Desè. Somriu. Agraeix les coses positives que existeixen en la teva vida. Experimenta satisfacció per allò que ja tens. Reconforta’t prenent consciència de les benediccions amb què comptes. Sent l’alegria per l’entorn on ets en aquest moment i la bellesa que hi pots apreciar. Fes un recompte de la riquesa que pobla el teu present. Dona gràcies per tot el que està al teu abast i invoca la prosperitat perquè segueixi arribant a tu i la puguis degustar amb el màxim plaer. Si et costa de fer-ho mentalment, agafa un llapis i un paper i fes una llista de les coses per les quals estàs agraïda. Assaboreix allò agradable i recrea-t’hi. Enfoca’t en allò que t’agrada i et fa sentir bé per tal que aquestes sensacions positives protagonitzin la teva experiència.

stats