Pedra, paper, tisora

Meritxell Almirall López

Abans de triar casa tria escola!

Aquests dies com moltes famílies del nostre país estem immersos en l'aventura de les portes obertes als centres educatius.

La nostra nineta començarà P3 el proper curs escolar el que comporta una constant preocupació per escollir on volem portar-la.

El que m'ha resultat més curiós de tota aquesta història, però,és veure com triar escola ja no depèn de si t'agrada o no,sitreballa amb un estil més acord amb la nostra manera de pensar,si compartim valors família i escola... etc... No, no, res d'això és prou important.

Els criteris d'assignació de places es basen en la proximitat al domicili.

És a dir, que jo puc viure aprop d'un centre amb el que no comparteixo ideals però tot i així és on ha d'anar (on té més punts) perquè vivim aprop.

Sincerament ho trobo trist. Trist que haguem de resignar-nos a creuar els dits i a confiar en la sort d'un sorteig per dur la nostra filla on realment volem dur-la només perqué la nostrallar no és "suficientment" aprop.

Estic convençuda que per molts pares la distancia i la comoditat de tenir l'escola a prop és un punt importantíssim per la planificació diària. Fantàstic!Però i si hi ha altres persones que valorem més altres aspectes?

El que tinc clar és que no trobo just el criteri actual i espero i desitjo que en un futur les bases d'assignació canviïn, o si més no donin la mateixa importància a tantaviure apropcom a compartir una mateixa manera d'educar.