Pedra, paper, tisora

Meritxell Almirall López

El millor carnaval del món. Te'l perdràs?

Sent Vilanovina si no us parlés del Carnaval de la meva ciutat seria una mica estrany. Estrany perquè per molts de nosaltres és una de les festes més maques i viscudes que tenim i que ens omple d'orgull.

Fa més de 250 anys que el celebrem, i ni les tropes franquistes del 1937 van poder aturar les ganes de festa. Quan van prohibir per decret les celebracions de Carnaval a tot l'Estat, Vilanova no va fer cas, i discretament va seguir amb les festes d'aquests dies.

Si vull parlar-vos aquí, és perquè penso que és un Carnaval pensat també pels nens, hi participen de totes les edats i és per això que aquest sentiment creix amb cadascú de nosaltres de ben petits.

merengada.jpg Zoom

merengada.jpg

Ahir va ser la Merengada. Una festa on sobretot els més menuts, recorren els carrers de Vilanova empastifant-se del dolç típic, el merengue.

Avui divendres és l'Arrivo. Sa majestat el rei Carnestoltes arriba a la ciutat acompanyat pertota una comitiva de carrosses satíriques i divertides que reflecteixen allò que als vilanovins no els ha agrada't aquest any.

Demà dissabte és la festa del nens. El Caramel. Els menuts amb tota la família i amics es disfressen lliurament del que vulguin i surten al carrer a passar-s'ho bé. A la plaça del mercat hi ha música i animació perquè duri la festa tant com vulgui.

Diumenge la Comparsa. És per mi i molts, el signe d'identitat més nostre. Més de seixanta associacions surten abanderades pels carrers tirant caramels a dojo. Cadascuna està formada per parelles d'homes i dones vestits per l'ocasió amb la seva barretina, farcell de caramels pels noisi clavells i mantó de manila per les noies. Recorren els racons de Vilanova saltant, ballant al ritme del "turuta" i sobretot omplint la ciutat de Caramels. Val la pena veure-ho i participar-hi!!

Dilluns seguim amb el vidalet pels nens, i dimarts el Vidalot pels més grans.

Dimecres acomiadem el nostre rei Carnestoltes en l'enterrament de la Sardina. Una comitiva de vídues apenades acompanyen el taüt fins la plaça de la vila i escoltar el darrer sermó.

Us deixo la web www.carnavaldevilanova.cat on podeu trobar tota la informació que necessiteu.

Passa només un cop l'any però quan arriba ens ho passem de conya!

Visca Vilanova i visca el Carnaval!