Pedra, paper, tisora

Meritxell Almirall López

El dia del protagonista

Aquestes setmanes he estat tafanejant diferents escoles en motiu de les jornades de portes obertes.

Després d'aquesta experiència cal dir que bàsicament hi ha algunes que m'han entusiasmat, altres que m'han sorprès per bé i en canvi altres que no han satisfet les expectatives que hi tenia dipositades.

Quan busques una escola pel teu fill tens un ideal al cap (sigui el que sigui) i de fet costa trobar l'escola perfecte que hi encaixi al 100%.

Aquests dies n'he vist moltes d'idees que m'han semblat interessats. Propostes diferents que voldria compartir amb vosaltres perquè de cada centre hi ha cosetes que crec que són boniques de fer saber als altres...

Avui m'agradaria parlar-vos d'una dinàmica que solen fer molts centres educatius sobretot a P3 anomenada "el dia del protagonista". En línies generals l'objectiu és que cada vailet tingui una setmana al curs on sigui la persona important on es fan diferents activitats per a fer-lo sentir especial.

Una de les més interessants és quan demanen a les famílies que hi participin anant a la classe i compartint amb tots els menuts una estona. Hi són benvinguts per explicar coses relacionades amb el petit protagonista (quin és el seu color preferit, si te mascota, germans. què li agrada fer...) i finalment es demana que preparin alguna activitat lúdica per fer tots junts: fer manualitats, pintar, pentinar-se, explicar contes, teatre... fins i tot ballar la cançó de moda "Au se eu te pego"....

La implicació de les famílies en l'educació dels fills és la base de tot l'ensenyament. Cal que com a pares gaudim d'aquesta oportunitat que ens ofereixen.

Moltes d'elles però no es queden aquí i curs a curs ofereixen diferents alternatives per a que almenys un cop l'any els pares puguin vincular-se més directament en l'escola.

I a la vostra escola què fan?