Pedra, paper, tisora

Meritxell Almirall López

Les 5 coses que no hauríem de dir mai als fills

Sovint passejant, anat al parc o conversant amb altres pares escoltes frases d'aquelles que et deixen sense alè, amb aquella sensació de voler mossegar-te la llengua abans de parlar massa o "fora de lloc" però de no poder fer-ho.

Així que aquí van unes quantes de barbaritats:

Menstruation-1.jpg Zoom

Menstruation-1.jpg

1. Ja no t'estimo

Potser després d'haver fet una malifeta, de tenir un mal dia...o que sé jo. El que passa però és que a més de ser horrorosament nefasta per l'estat emocional del nostres fills és falsa. Perquè per molt grossa que la facin mai deixarem d'estimar-los...

2. Mira la teva germana que bé que ho fa

Si us plau, prou comparacions! Tots som únics i fem coses bones i altres no tant, però no els jutgen en base a "l'ideal" d'una altra persona.

3. Ets dolent dolent

A ningú li agrada que se'l carregui amb un estigma tan categòric. Potser podem dir-li que això que ha fet no ens sembla bé, o que avui s'està portant malament... però sempre referint-nos a una acció concreta.

4. Això no ho aconseguiràs mai, tu no pots.

Ens sembli més difícil o més fàcil som nosaltres qui contribuïm en gran part a la construcció de l'autoestima dels nostres fills, i per tant, em de tenir fe en les seves capacitats de superació i recolzar-los perquè se'n surtin.

5. No n'hi ha per tant, no exageris.

Si els passa quelcom i estan tristos, enrabiats o preocupats és per alguna cosa. El que no hem de fer és ignorar el motiu d'aquest malestar o minimitzar-lo, perquè el que a nosaltres ens sembla una "ximpleria" per ells pot ser un gran maldecap.

Pots trobar-nos també a www.sompares.com