Pedra, paper, tisora

Meritxell Almirall López

Plena d'orgull!

Neixem amb més de 250.000 óvuls.

Aprenem abans a parlar i llegir, a vestir-nos soles.

embarazada.jpg Zoom

embarazada.jpg

Som capaces de crear vida al nostre interior, d'alimentar a les nostres criatures només amb la nostra llet.

Som millors en la percepció ràpida de detalls i en tasques que requereixen canvis freqüents d'atenció i encerts tipus de memòria.

Podem recordar-nos de tots els aniversaris familiars, planificar setmanes senceres de feina, escola, extraescolars, sopars i metges sense agenda.

Vam descobrir la vacuna contra la verola (Mary Montagu 1689-1762) i la meningitis B i C (Concepción Campa 1951).

Vam idear el test d'Atenció Precoç per nadons Apgar(Virginia Apgar, 1952)

Encara que sembli mentida, és una dona, Ada Lovelace Byron unamatemàtica anglesa (1815-1852) la que es considera precursora de la informàtica i Emmy Noether (1882-1935) la creadora de l'àlgebra moderna.

Vam idear la llum i telescopi de submarí (Sarah Mather, 1845), el rentaplats (Josephine Cochran, 1872), la xemeneia de locomotora (Mary Walton, 1879) i la via de ferrocarril elevada (Mary Walton, 1881).

Hem salvat milers de vida gràcies a la invenció de la bassa salvavides deMaría Beaseley l'any1882 i la sortida d'urgència d'incendis d'Anna Connelly al1887.

Hem millora't el medi ambient contribuint amb els bolquers d'un sol ús(Marion Donovan, 1950).

Vam aportar el corrector blanc d'errors en paper, el Típpex, (Bessie Nesmith, 1951)

Tenim grans dones com Marie Curieque va descobrir la radioactivitat i elements radioactius, Mileva Maric,primera esposa d'Einstein, amb qui va treballar en l'elaboració de la teoria de la relativitat.

Hem sigut musses i fons d'inspiració per grans artistes Gala per Dalí, Lou Andreas-Salomé que per la seva intel·ligència, la seva bellesa i la seva enorme cultura van seduir a quants homes van passar per la seva vida. Des del filòsof Paul Reé, Niestzche

o el pare del psicoanàlisi Sigmund Freud passant pel poeta Rilke. Cap va quedar immune davant l'encanteri d'aquesta prolixa escriptora russa.

Tenim a Cleoptara, Evita Perón, Angela Merkel, Jane Goodall, Teresa de Calcuta, Frida Kalho, Corine Tellado, Oprha Winfrey, Gemma Mengual, Isabel Clara-Simó, Madonna...

mujeres-de-distintas-edades-y-razas.jpg Zoom

mujeres-de-distintas-edades-y-razas.jpg

Sabent tot això, crec que ja n'hi ha prou de menysprear-nos, de creure que la única manera de tenir èxit a la vida és renunciant a la nostre essència.

Som dones, mares, filles, germanes, tietes, amigues, àvies i hem de fer bandera de la feminitat, avui 8 de març i la resta dels 364 dies de l'any.

Per una vegada, treguem pit i diguem en veu alta sóc dona i m'agrada.

No vull masculinitzar-me, ni haver de lluitar més per guanyar o ser considerada igual que un home perquè senzillament no sóc igual. No vull que em jutgin pel meu sexe, només pel que sóc capaç de fer, sigui home odona.