Pedra, paper, tisora

Meritxell Almirall López

Homenatge als petits caminadors

[youtube N6ItMx88V3o]

Al voltant de l’any els petitons de la casa fan un dels “triomfs” més importants en el seu desenvolupament: aprenen a caminar.

Veure com els nostres fills són capaços de coordinar els seus diminuts peuets un darrere l’altre i escollir lliurament on van, de ben segur que serà un d’aquest moments màgics que els tindrem sempre gravats a la nostra memòria com a pares.

De totes maneres, no és un acte ni molt menys casual. Des de que neixen, tot el seu aparell psicomotor ha estat aprenent i especialitzant-se dia a dia per a assolir aquesta fita. Des de les primeres hores de vida fins aquí han transcorregut una sèrie de fases claus que tots els infants passen tard o d’hora.

Primera fase: Passa de panxa enlaire a boca terrossa

Segona fase: Aconsegueix girar sobre el seu melic i dirigir el seu cos

Tercera fase: Es desplaça cap endarrere com un cuquet

Quarta fase: És capaç de reptar com una serp cap endavant

Cinquena fase: Pot seure i gatejar

Sisena fase: Recolzat en algun punt es posa de peu

Setena fase: Amb les seves petites manetes agafades a algun suport, es desplaça on vol

Vuitena fase: es deixa anar!

Per caminar cal tenir un acurat control del cos així com la coordinació i maduresa dels músculs per sostenir el seu propi pes; i el que és més important la curiositat de voler avançar i veure més enllà de la seva posició de bebé. Això és el que acaba per despertar l’interès en els petits per voler caminar.

Avui, per homenatjar aquest petits grans exploradors, us proposo una manualitat facileta: decorar unes sabatilles per les nostres criatures.

100_5262 Zoom

100_5262

Material

Sabatilles de tela

Pintura per tèxtil

Retolador negre

Purpurina

A lluir-les!