Pedra, paper, tisora

Meritxell Almirall López

La Dora marxa de colònies

[youtube KTmgu-VTs1w]

Segur que molts dels petits de la casa han marxat de colònies; uns contents, altres no tant… però marxin com marxin segur que gaudeixen d’uns dies que els donaran l’oportunitat de socialitzar-se amb companys i monitors.

A principis de segle van néixer les colònies escolars, a través de l’Ajuntament de Barcelona. Aquestes van néixer amb una clara finalitat assistencial. Les colònies permetien un règim alimentici més adequat a les necessitats dels infants i facilitaven una vigilància sanitària que sovint no podien ser garantitzades a la seva llar.

A mesura que ha anat passant el temps aquesta finalitat ha variat i ens trobem actualment amb unes colònies d’estiu on l’objectiu principal és passar-ho bé i contribuir en el procés de socialització.

Hem de tenir present que l’educació en el lleure constitueix un dels complements fonamentals de la família i de l’escola, i pot ser l’àmbit on realitzar moltes aspiracions i projectes, ja que contempla tots els aspectes de la persona: les actituds, els valors, les relacions socials... És per això que val la pena aprofitar aquest temps i poder-ne gaudir.

Marxar de colònies fora de la ciutat, presenta molts avantatges que cal aprofitar. Els nens ja no es troben en el seu medi habitual, i se’ls presenta una manera molt divertida de passar l’estona aprenent coses noves i gaudint de la natura. És una nova manera d’aprendre tot jugant.

Avui la nostra proposta és pintar una bossa per dur-la a les sortides d’aquest estiu i poder omplir-la del que necessitin els nostres petitons, llàstima que no podrem anar nosaltres mateixos en format “mini-papes”…

100_5357 Zoom

100_5357

Material

Bossa de roba i pintures per tèxtil