Criatures 09/10/2010

La Castanyera o Halloween?

2 min

[youtube lo2k5RX0dAU] Ben aviat arriba Tots Sants. Si aneu pel carrer ja haureu pogut veure les primeres castanyes, els moniatos... La castanyada ha estat sempre la festa de casa nostra, on ajudàvem a la mare de ben petits a fer els panellets, obríem l'ampolla de moscatell... però fa uns anys que hi ha una festa irlandesa que ha arribat amb força: Halloween. Ens trobem amb el mateix dilema que al Nadal, on el Pare Noel en molts llocs a substituït els reis macs (i això que ells són tres i poden guanyar per majoria).

La festa de Halloween compte amb un màrqueting increïble i elements ben atractius comdisfresses, decoració de la casa, jocs, caramels... i tot i que aquí encara no tenim costum d'anar picant per les cases demanant "truco o trato" si que en moltes famílies o escoles s'opta per fer alguna carbassa decorada o fantasma de paper. Per gustos els colors, però és cert que hi ha gent que està molt en desacord en que gaudim de festes que venen de fora i que en conseqüència anem perdent les tradicions pròpies. Crec que tot passa per com nosaltres mateixos, des de casa, ensenyem als nostres a valorar les seves arrels, sensejutjar (ni molt menys prohibir) que també vulguin disfrutar d'altres opcions de festa. Els hem de fer gaudir de lo bé que ens ho podem passar fent la massa dels panellets, menjant castanyes a casa... però si volen que els ajudem a fer una disfressa de fantasma... tampoc passa res... tot es pot compaginar, no? Avui, aprofitant que a Sitges estan també en ple festival de cinema fantàstic i de Terror (i que d'alguna manera ens sentim una miqueta més aprop de l'esperit de Halloween) us proposo la construcció d'una ratpenat.

De totes maneres, a casa som més de moniatos, castanyes i panellets pel que aviat penjaréuna manualitat amb castanyes. I vosaltres de que sou més la castanyada o Halloween?

stats