L'apunt docent

Jordi Roca i Font

Les visites escolars tenen peatge

En una reunió amb els pares se'm van queixar d'una excursió a una coneguda fàbrica de iogurts del Vallès. L'argument que em van dir és que la marca pretenia vendre el seu producte als nens a base de regals: val a dir que cada alumne va rebre una petita mostra de iogurts de diferents gustos. Després de les explicacions, que em van sorprendre força, els vaig dir alguna cosa així: qualsevol empresa que deixa entrar alumnes a les seves instal·lacions i en alguns casos fins i tot destina un espai i uns monitors per aquest fet, sempre té finalitats comercials i són els pares els responsables de vetllar per un consum responsable

Zoom

dels seus fills ja que són ells i no els mestres els que van al súper a comprar on hi ha milers de productes i són ells, i no els mestres, els que en teoria han de veure la televisió al costat dels seus nens advertint-los del bombardeig publicitari.

Els vaig dir que entenia la seva postura però que per visitar una fàbrica per dins veient el procés de fabricació d'un producte hi havia aquest peatge.