L'apunt docent

Jordi Roca i Font

La recepta equivocada d'en Ferran Adrià

A principis del present curs escolar el millor cuiner del món defensava que les escoles impartissin una assignatura d'alimentació saludable per combatre l'obesitat infantil. Les paraules d'en Ferran Adrià són les típiques d'algú que parla de temes educatius desconeixent com funcionen les coses a les escoles. No es poden carregar a l'escola totes les coses que van malament a la societat, sobretot quan sovint són problemes derivats de la manca de sentit comú d'algunes famílies.

Des de fa anys l'assignatura d'Educació Física ja tracta temes d'alimentació i en l'actual Currículum LOE hi podem llegir aquest objectiu:

- Apreciar els efectes beneficiosos envers la salut de l'exercici físic i l'adquisició d'hàbits higiènics, alimentaris i posturals.

Els mestres d'Educació Física, en les seves programacions, han de tenir en compte el tractament d'aquests hàbits saludables que després els alumnes haurien d'aplicar a la seva vida diària. Ho dic en condicional perquè ja se sap que a casa seva cadascú fa el vol, o el que pot, i més en temps de crisi.

D'altra banda s'ha de dir que la mateixa LOE ens diu que cal una reducció d'hores d'Educació Física per la qual cosa complir amb el Currículum al 100% és una missió més que complicada. Veient l'actual panorama d'estancament al sofà de massa nens demanaria al senyor Adrià i de pas al senyor Fuster que demanin públicament que aquesta salvatjada de la reducció hores d'Educació Física no es faci efectiva; demanar més Educació Física és la manera més intel·ligent de lluitar, entre d'altres coses, contra l'obesitat infantil.