Criatures 06/02/2018

No em pegui, no he nascut per militar

1 min
No em pegui, no he nascut per militar

Sembla ser que el govern de M punto Rajoy vol introduir conceptes militars a les escoles de primària amb l'objectiu de fer conèixer els símbols nacionals, lloar la monarquia espanyola i explicar les funcions de l'exèrcit per garantir el compliment de la Constitución. Entre els objectius hi ha el «promover la resolución de conflictos mediante la utilización del pensamiento creativo, la reflexión de la libertad de pensamiento y expresión* y el manejo de las emociones ante situaciones de incertidumbre o miedo en relación a noticias sobre Seguridad Nacional».

Segons sembla el govern pactarà amb les Comunidades Autónomas que tenen plenes competències en educació la introducció d'aquests continguts cosa que em fa pensar que, tenint en compte la vigència del 155, a Catalunya li tocarà de ple aquesta intromissió anti-pedagògica.

No cal ser gaire espavilat per relacionar aquesta mesura amb el procés català i tampoc cal ser gaire perspicaç per veure-ho com a un pas previ al retorn del servei militar obligatori. Posats a tirar enrere en drets fonamentals com el d'expressió o de reunió, ja no vindrà d'aquí.

  • Què tal, com va tot?
  • No ens podem queixar.
  • Així bé, no?
  • No, no m'has entès.

*cínic: 2 adj.Que, impúdicament, fa gala de menysprear els valors morals.

stats