Criatures 06/03/2017

code.org és la millor pàgina educativa del món

1 min
Robòtica 
 Que educa

El títol de l'apunt és contundent. Òbviament és impossible que hagi visitat totes les pàgines web educatives del món per fer aquesta afirmació però si em permeteu m'agradaria argumentar-ho.

code.org ho té tot: contingut espectacular, bon disseny, molts idiomes (45) i elements molt atractius pels alumnes com poden ser els seus esportistes i sèries preferides. I a més tot és progressiu, tot és intuïtiu, tot és fàcil, tot és accessible. Tot és "ara i aquí"; com ho volen ells.

Pots deixar la mainada remenant i en pocs segons te n'adones que estan immersos en l'assaig-error de programar, cadascú al seu nivell, amb l'objectiu de passar al nivell següent: rient, cridant, indignant-se, saltant, motivant-se. Aprendre a aprendre en diuen. Competència digital, lingüística, social, matemàtica, artística, autonomia i iniciativa personal: tot; sí, tot. Totes les competències bàsiques són a code.org i a l'abast.

Poca broma amb la programació. És un llenguatge més i desenvolupa el pensament abstracte, la lògica, la creativitat i permet entrar al món de la robòtica i les aplicacions mòbils de manera fàcil per, qui sap, forjar-se un futur professional.

Diuen que els nostres alumnes probablement treballaran en feines que encara no existeixen. Saber programar obre possibilitats i no saber-ne les limita. Les coses són així.

stats