L'apunt docent

Jordi Roca i Font

Toros i escola: tot sigui per la cultura

Avui va de sil·logismes:

El Ministerio de Cultura concedeix Medallas de oro al mérito en las Bellas Artes a toreros. Es veu que ho fan cada any. Llegeixo els requisits per tenir una medalla d'or d'aquestes, em faria gràcia al rebedor, ja veus:

"Las Medallas distinguen a las personas y entidades que hayan destacado en el campo de la creación artística y cultural o hayan prestado notorios servicios en el fomento, desarrollo o difusión del arte y la cultura o en la conservación del patrimonio artístico."

Si l'escolar LOE és una llei orgànica (estatal) en la qual hi ha vuit competències bàsiques una de les quals és artística i cultural i la tauromàquia és un art i és cultura segons el Ministerio de Cultura (i l'Institut d'Estudis Catalans), podríem ensenyar tècniques de toreig a l'escola (sense toros és clar) i conceptes de tauromàquia -com a art- basant-nos en la competència bàsica artística i cultural?

A l'escola fem sortides al teatre, a l'auditori, a diferents museus, a la piscina, ensenyem danses, cançons de diferents temàtiques, celebrem festes locals i del territori... però, què passaria si algú proposés anar a veure una corrida de toros amb el pretext del fomento, desarrollo i difusión del arte y la cultura?

Mode debat: ON i olé