L'apunt docent

Jordi Roca i Font

Retallades i clatellades

Cada any durant aquestes dates intentes mirar l'any que està a punt de començar amb aquell optimisme que potser és l'efecte resultant de barrejar bons tiberis amb bon suc de raïm, però aquest any no ho veig pas clar. A l'escola, als hospitals o a les diferents administracions públiques podrem entendre que per diferents motius la situació financera de la Generalitat és deplorable i com a treballadors públics hem d'acceptar-ho i atendre'ns al que toca, allò del treballar més amb menys. Jo sóc dels que posarien un "M'agrada" a la famosa frase d'en JFK: "No demanis què fa el teu país per tu sinó què pots fer tu pel teu país"*. Per mi l'escola és molt més que una feina, és un compromís ferm pel meu país treballant des de baix entenent que els nens i nenes que ara són escolaritzats guiaran el nostre futur algun dia. I és clar, amb aquests arguments poderosos lluites dia a dia i ets capaç d'afrontar les retallades i les clatellades que van i vénen dia sí i dia també.

17082011368.jpg Zoom

17082011368.jpg

Però tot té un límit i el nostre govern, que hauria d'estar sempre al nostre costat, ens ha fallat greument la confiança amb el que ha fet amb el nostre sou aquest mes de desembre. Com s'entén que demanin a la població que gasti més per reactivar el consum intern i precisament en aquestes dates retallin d'aquesta manera mesquina el nostre sou? Per què hem de pagar la crisi els que no hem fet res per provocar-la mentre els veritables culpables gaudeixen d'ajudes milionàries provinents de l'erari públic? Com es pot entendre això? Quina estratègia és aquesta? En quina indefensió ens trobem?

Em temo que ens espera un 2012 ple de conflictes i és precisament en aquest escenari quan pitjor es treballa. Veig una generalització del conflicte a nivell social que toca cada vegada a més gent, un escenari ideal de desunió que poden aprofitar els nostres "amics" de l'oest per aconseguir els seus objectius. Com diem a Twitter: #mamapor.

* La frase exacta no seria ben bé així ja que ell ho va amanir amb barres i estrelles però ja m'enteneu.