L'apunt docent

Jordi Roca i Font

Quaderns per un estiu llarg

Acabat el curs vaig passar per una coneguda botiga de material escolar -que té nom de grup suec amb una b menys més la meitat d'un menjar amazic- i quasi m'explota el cervell a l'hora d'escollir algun quadern d'estiu per la meva filla que ha acabat P3. Si us dic que hi havia quinze models diferents del mateix número d'editorials em sembla que no exagero, escollir-ne algun va ser una decisió complicada i lenta, vaig trigar una mica menys que el TC amb l'Estatuet però Déu n'hi do. Finalment vaig comprar-ne un parell de la mateixa editorial i li anirem donant en comptagotes ja que aquesta mossa és capaç d'acabar-s'ho en dos dies i l'estiu és llarg.

Bé, us en haureu adonat que estic força a favor dels quaderns d'estiu però no com una manera d'aparcar els nens a l'ombra una estona sinó com una manera d'establir certa continuïtat a les tasques escolars. He parlat amb molta gent que hi estan en contra perquè diuen que els nens han de jugar i gaudir de l'estiu però jo penso que hi ha temps per tot i que fer un quadern també pot ser motivador. No cal fer-lo cada dia ni moltes pàgines de cop, i menys a l'edat de la meva pubilla però els mestres ens hem trobat moltes vegades amb alumnes que comencen el setembre totalment desconnectats i els costa agafar el fil. Reitero que les vacances són llargues i que en edat de primària és bo repassar taules de multiplicar, llegir,escriure i altres coses que sempre ajuden a començar els cursos més preparats.

Per cert, no tinc comissió de cap editorial tot i que m'aniria prou bé per compensar el 5'75% que em trauran del meu sou a partir d'ara.