L'apunt docent

Jordi Roca i Font

L'arbre blanc

En un apunt de la setmana passada lloava la improvisació dels mestres i en dies com ahir, en què el temps ens va posar a prova, estic segur que va sortir en grans dosis a les escoles del país.

Us vull explicar què vam fer dijous quan vam arribar a l'escola i ens vam trobar amb un paisatge finès i la meitat dels alumnes de sisè. D'entrada vam ajuntar les dues classes i vam decidir no fer sessions normals; no era gaire lògic aplicar la programació establerta si faltaven tants alumnes. Era el moment de fer alguna cosa divertida aprofitant el paisatge i

Zoom

vam optar per la fotografia de neu. En un parell de minuts vam recórrer els diferents cicles a la cerca de càmeres de fotos i en vam aconseguir suficients per fer grupets de tres o quatre. Tot seguit, ben abrigats, van sortir al pati i van fer un munt de fotos artístiques en el magnífic pati que tenim. Després de visionar-les i comentar-les junts en vam triar unes quantes per penjar al bloc de l'escola i vam decidir que n'enviaríem alguna a en Tomàs Molina del Temps a TV3 i a l'ARA.

Al TeleNotícies Vespre, en prime time i amb un share superior al 27%, va sortir una de les nostres fotos. No cal que us digui que el tema va ser llargament comentat i motiu d'orgull pels alumnes, els mestres i els pares de l'escola l'endemà.

Àlbum amb totes les fotos fetes pels alumnes.

La fotografia que he penjat aquí és la que va tenir més vots i la van titular: "L'arbre blanc".