L'apunt docent

Jordi Roca i Font

Bona cuina

L'altre dia per Twitter* vaig assabentar-me que hi ha escoles que recomanen quin sopar fer a la mainada en funció del que han dinat al centre. Després d'indagar una estona vaig descobrir que és una pràctica que cada dia es fa més i crec que és fruit d'un servei, el de menjador, cada vegada més professionalitzat i de més qualitat. Avui en dia rarament trobarem menús escolars que no hagin estat fets per professionals que poden assegurar un correcte equilibri calòric amb una bona varietat d'aliments.

DSC_0025.JPG Zoom

DSC_0025.JPG

Si estem atents a la problemàtica de l'augment d'obesitat infantil i a les dades que indiquen hàbits cada vegada més sedentaris entre els alumnes podem estar contents quan destaquem que els menjadors escolars cada vegada funcionen millor. Si parlem d'alimentació entenem que no només fem referència a un àpat i cal una continuïtat per aconseguir una dieta equilibrada i uns bons hàbits alimentaris assimilables ja de ben petits.

Hi haurà qui veurà en les recomanacions del menjador escolar una intromissió de l'escola a casa però jo hi veig un servei que no acaba en l'horari de menjador i que cerca la implicació de les famílies. Des d'aquestes línies animo als Consells Escolars a exigir aquests serveis perquè els pares tinguin més informació per aconseguir omplir la cuina de sentit comú.

*Apunt ideat a partir d'un tuit d'en @carlesbanus