Canvia el xip

Jordi Sasot

Agressivitat a la infància

L'agressivitat és una resposta adaptativa de l'ésser humà. La diferència d'agressivitat amb violència és que aquesta requereix d'un aprenentatge previ. Els nens no neixen violents, però sí que poden existir factors de vulnerabilitat neurològica en la infància que poden facilitar un aprenentatge de la violència. Un d'ells és l'absència d'un adequat control de l'impuls.

A partir dels 18 mesos poden ja observar conductes hostils cap als altres i que es converteixen en agressions verbals i físiques a partir dels dos anys. Quan es busca provocar un dany físic o emocional, mitjançant puntades, mossegades, cops, insults o expressions menyspreadores cap els altres, convertint-se en la forma habitual de resolució de problemes, hem de plantejar-nos la seva possible importància.

 

El proper 22 de novembre hem convidat dins la 4a Jornada TDAH a la Professora M.J. Mardomingo, membre de la Junta Directiva de L'Associació Europea de Psiquiatria de la Infància i Adolescència (ESCAP) a parlar-nos dels coneixements actuals sobre aquest tema i com el seu coneixement ens pot ajudar a prevenir des de la primera infància aspectes tan greus en el futur com la conducta addictiva o la delinqüència.

En aquesta jornada versa sobre el TDAH i els problemes de conducta. Al llarg de la mateixa hi haurà diferents conferències de diversos professionals de la psiquiatria i psicología infantil i juvenil. L’objectiu d’aquesta jornada, organitzada per la Fundació Teknon, és l’actualització dels coneixements científics sobre el TDAH. A més, es tractaran els avenços diagnòstics i terapèutics, basats en l’evidència científica, així com aquells aspectes educatius que són un pilar fonamental en el tractament del TDAH amb, de forma comòrbida, trastorns de conducta. Per tant, el que es pretén en aquesta jornada és oferir despostes que ajudin a la població de nens, adolescents i adults TDAH.

Per a més informació sobre la 4ª Jornada de TDAH podeu consultar aquí.

 

agressivitat_infantil_psicoleg_barcelona_psiquiatra_infantil Zoom

agressivitat_infantil_psicoleg_barcelona_psiquiatra_infantil