Cristina Serret Alonso

El tacte

Hem estat molts dies sense poder tocar-nos, abraçar-nos ni fer-nos petons. Aquests dies passats han servit perquè ens adonem de la quantitat de coses que fem i toquem amb les mans, i de com és d’important el sentit del tacte. Avui te n’expliquem unes quantes curiositats

El tacte / MARTA CAYUELA Zoom

Per a què serveix?

El tacte és un sentit que ens permet percebre la forma i la textura de les coses. També serveix per notar el fred, la calor o el dolor, i, per tant, és imprescindible per sobreviure: gràcies al tacte apartem la mà d’un raig d’aigua calenta que ens podria cremar.

More than words

Touch is a kind of non-verbal communication

L’òrgan més gran que tens

El sentit del tacte és a la pell, que és l’òrgan més extens del nostre cos, perquè ens cobreix de cap a peus. A la pell hi tenim unes terminacions nervioses que envien tota la informació al cervell. Allà es prenen les decisions que ens fan reaccionar. Per exemple, apartant el dit de l’aigua calenta o emocionant-nos quan ens fan una carícia.

Zones hipersensibles

Hi ha parts del nostre cos que són molt sensibles al tacte, com les mans o els llavis. D’altres, en canvi, ho són menys. Per exemple, la pell dels colzes.

Did you know?

Your skin has many sense receptors and each type responds to different sensations

Un detector d’emocions

Amb el tacte també podem expressar emocions. Se t’acut com? Esclar! Fent abraçades, carícies o petons. Gràcies a aquest sentit podem dir moltes coses sense paraules. Per exemple “T’estimo”, “Tens el meu suport” o “T’he trobat a faltar”.