Cristina Serret Alonso

Les selfies

Fer-se fotos a un mateix i compartir-les a les xarxes socials està de moda. Tant, que les selfies o autofotos són un fenomen mundial. Avui te n’expliquem algunes coses que potser encara no sabies

Les selfies / MARTA CAYUELA Zoom

Un invent que ve d’antic

Això de fer-nos fotos a nosaltres mateixos no és un invent modern. Amb les màquines de fotografiar ja se’n feien. I, molt abans, els artistes ja pintaven autoretrats. No diries mai quins són els autoretrats més antics de la humanitat… Segur que ho has endevinat: els de la prehistòria!

Did you know?

June 21st is Selfie Day, when people are encouraged to take as many selfies as they can and share them

Per què les fem?

Amb les selfies es busca mostrar on som, com ens sentim o les persones que ens acompanyen. Tot i que molta gent intenta mostrar la millor versió de si mateix, n’hi ha que es fan selfies divertides o en posicions rares.

Not only taken on Earth

Plenty of NASA’s astronauts have taken selfies in space

Els europeus que fan més selfies són…

Els espanyols! Segons un estudi publicat l’any passat, en van fer una mitjana de 728 durant l’any. Per darrere hi hauria Itàlia (718), Alemanya (588) i França (562). Pel que fa al contingut de les fotos, les més populars són les que es fan després de fer esport, amb les mascotes o mostrant moments en parella.

La selfie més famosa de la història

Va ser idea de la presentadora Ellen DeGeneres durant la gala dels Oscars de l’any 2014. Hi sortien tot d’actors famosíssims, com Brad Pitt, Jennifer Lawrence o Bradley Cooper, que és qui va disparar la foto. Aquella imatge va ser repiulada més de tres milions de vegades.

Crack yourself up
  • What kind of photos does a turtle take?
  • Shellfies!

‘Belfies’, ‘shoefies’ i ‘usfies’

Les selfies són una gran família i, de fet, tenen un nom diferent segons quina part del cos ensenyem. Així, una belfie et mostra d’esquena, una shoefie ensenya els peus i les selfies de grup es diuen usfies.