Recursos didàctics 14/01/2022

La neu

Com ens agrada veure nevar per la finestra! I encara més sortir a jugar amb la neu, llançar-nos amb trineu o anar a esquiar. Avui explorem algunes curiositats sobre la neu i les nevades i algunes coses que passen quan cauen flocs del cel

1 min
La neu

Què és la neu?

Són cristalls de glaç. La neu es forma quan l’aigua dels núvols es congela, i llavors cau amb forma de volves o flocs.

Nevarà o no nevarà?

Perquè es formi la neu, la temperatura als núvols ha de caure per sota dels zero graus. Després, si al tocar a terra la temperatura també és baixa i hi ha molta humitat, les volves s’aniran acumulant i deixaran el paisatge tot nevat.

Neu per sempre

Hi ha llocs del planeta on hi ha neu tot l’any. En diem zones de neu perpètua, i encara que la majoria es corresponen amb llocs de molta altitud, com els Alps, també n’hi ha arran de mar: pensa si no en les regions àrtiques.

Perill de despreniment!

De vegades la neu és perillosa. Per exemple, quan es formen les allaus, que són grans quantitats de neu que es desprenen i cauen muntanya avall amb molta violència.

El vent nevat més perillós

Un altre fenomen associat a la neu és el torb. El torb es produeix quan el vent bufa amb molta violència i aixeca la neu que hi ha a la superfície del terra. Llavors, es perd visibilitat i tot es veu de color blanc, com si hi hagués una boira espessa. Per això, i perquè el torb sempre va acompanyat d’una caiguda de les temperatures, és molt perillós per als alpinistes.

Vocabulary

  • Snowflakes: flocs de neu
  • Ice: gel
  • To join: unir-se
  • Snow: neu
  • Fresh water: aigua dolça


stats