Recursos didàctics 02/01/2021

L’estrella dels Reis d’Orient

Fa 2.000 anys no existia el GPS ni tampoc Google Maps. Els viatgers es guiaven amb mapes de paper o amb les indicacions que els donaven altres persones. I també miraven al cel, perquè les estrelles poden ser de gran ajuda per orientar-se. Avui t’expliquem quina estrella van seguir els Reis i per què ens l’imaginem tan bonica i lluminosa

Cristina Serret Alonso
1 min
L’estrella dels Reis d’Orient

Uns reis molt savis

Segons l’Evangeli, els tres Reis d’Orient van seguir una estrella que els va portar fins al portal de Betlem, on va néixer Jesús. Per això sovint es diu que eren savis o astrònoms.

Com era aquell estel?

Al pessebre, a les Cavalcades i a tot arreu on la veiem, l’estrella de Nadal o estel de Betlem té l’aspecte d’estel fugaç. Es representa com un cometa, amb una llarga cua lluminosa. Tot i que la Bíblia no especifica com era, fa molts segles que ens la imaginem així.

Què van veure els Reis?

Hi ha diverses teories. Una de les més acceptades conclou que aquella nit de Nadal Melcior, Gaspar i Baltasar van topar amb un fenomen molt poc habitual: una conjunció de planetes. Són aproximacions entre dos o més planetes i quan això passa, si mirem el cel, veiem un sol punt molt brillant i una mica allargat.

An unusual light in the sky

Theories about the star include the idea that it was a comet, a supernova or even something magical or supernatural

¿Van veure l’estel de Nadal?

El 21 de desembre passat hi va haver una conjunció entre Júpiter i Saturn, la mateixa que haurien vist els Reis d’Orient. L’última vegada que havia passat va ser el 1623, i no es tornarà a repetir fins al 2080.

Ens poden guiar?

No ben bé. No són una guia però són útils per orientar-nos. Mirant l’estrella Polar, per exemple, podem saber on és el nord.

Vocabulary

Although: malgrat que

Kings: reis

Unusual: estranya

Light: llum

Sky: cel

Star: estrella

Supernatural: sobrenatural

stats