Criatures 25/04/2020

Els abellots

Amb l’esclat de la primavera, les abelles de la mel es desperten de la hibernació i es posen a treballar. Al rusc, però, hi ha uns individus que no són igual de productius. Són els abellots, que tenen una funció única i especial. Avui t’expliquem en què consisteix i com és la seva vida

Cristina Serret Alonso
2 min
Els abellots

Qui són?

Els abellots, abegots o vagarros són els mascles de l’abella de la mel. No treballen com les obreres, perquè la seva funció és fecundar la reina de l’eixam. Tenen el cos una mica més robust i, a diferència de les abelles, no tenen fibló.

Què fan?

El paper dels abellots a la comunitat d’abelles és fecundar la reina perquè pugui posar ous i neixin noves cries. Una sola reina pot tenir molts abellots que la vulguin fecundar, però només ho aconseguirà un cada vegada.

Vols passar una bona estona?

Clica aquí! Passatemps

Aquesta és la proposta de manualitat que us fem a l'espai de passatemps

Sortits de l’ou

Els abellots, com la resta d’abelles, neixen a partir d’un ou. Les obreres neixen al cap de vint-i-un dies, els abellots en triguen vint-i-quatre, mentre que les futures reines neixen al cap de setze dies de la posta de l’ou.

Un mal final

Els mascles tenen mala fi, perquè un cop han fecundat la reina, cauen morts. D’altra banda, quan arriba l’hivern, si hi ha escassetat d’aliments, la resta d’abelles els poden fer fora del rusc o, directament, matar-los, i així el rebost els dura més temps. Si les obreres poden viure fins a sis mesos, l’esperança de vida dels abellots no arriba als dos mesos.

Vocabulary

Drone bees: abellots

Larger: més grans

Worker bees: abelles obreres

To mate: aparellar-se, copular

In flight: al vol

Singer: cantant

stats