Activitats amb nens 24/05/2022

Una cita imprescindible per al teatre familiar

El FITKAM, festival infantil i juvenil de teatre de Montmeló, torna amb força per celebrar la seva novena edició

3 min
'De tu a tu', de Col·lectiu Mur, serà l'espectacle inaugural del Fitkam 2022

Aquest cap de setmana se celebra a Montmeló la novena edició del Fitkam, el festival infantil i juvenil de teatre. La població vallesana tornarà a omplir-se d'arts escèniques acollint 26 espectacles en 37 funcions, de gèneres tan diversos com teatre, circ, clown, instal·lacions, titelles o música. El festival se celebrarà en diferents espais interiors i exteriors del municipi i oferirà una oferta variada en format gran, mitjà i petit. A més, després de dos anys marcats per les restriccions pel covid, enguany hi haurà de nou els dinars populars als Jardins de la Torreta. 

En aquesta novena edició, l'organització manté la voluntat de convertir la localitat en una gran festa del teatre familiar, on tothom tingui cabuda, tant famílies amb canalla de totes les edats com programadors i professionals, i refermar-se com un esdeveniment referent dins del sector. El Fitkam 2022 ofereix una programació diversa en disciplines artístiques, amb una mirada inclusiva, i manté la proximitat i l'essència del festival, que facilita al públic l'assistència a tots els espectacles.

Programació i novetats

El festival estrena enguany direcció artística, amb Marta Martí i Montse Homs agafant el relleu a Agustí Coll. Les dues compten amb una àmplia trajectòria, de més de 20 anys, dins del teixit artístic i cultural arreu del territori.   

La nova direcció artística es mostra optimista i engrescada amb la programació d'aquesta edició, que han pogut elaborar gràcies al centenar de propostes rebudes. La graella la formen un total de 26 espectacles repartits en 37 funcions, 3 més que l'última edició. Destaquen que és una graella rica i diversa, amb una aposta clara a l'hora de donar espai a propostes compromeses socialment com De tu a tu, The dreamers o Le voyage. Pel que fa als espais, tornaran els espectacles a l'exterior, tant als Jardins i l'Amfiteatre de la Torreta, com a la plaça de la Vila. La resta d'espais interiors són la Sala de la Concòrdia, el Museu, el Teatre de l'Agrupa i la Sala Polivalent. 

Entre les novetats més destacades hi ha el cicle Dones i circ, un circuit de tres espectacles protagonitzats per les artistes Silver & Gols, Sara Pons i The Sistars, on es busca visibilitzar la presència de les dones en aquesta disciplina artística. 

Un tastet de l'espectacle 'Pista si us plau' de Pentina el Gat que es va fer durant la roda de premsa de presentació del festival.

En aquesta edició hi haurà també quatre estrenes de gèneres diferents. Per una banda, la companyia Pentina el Gat presentarà el seu espectacle itinerant Pista si us plau, que anirà de la plaça de la Vila als Jardins de la Torreta. Un xou que busca convertir els carrers i les places en una pista de ball, per poder-hi fer aterrar el seu gran coet. La Sala Polivalent acollirà els altres nous espectacles. L'espectacle inaugural anirà a càrrec del Col·lectiu Mur, que mostrarà per primer cop De tu a tu, una peça de circ inclusiu i experimental creada de manera col·laborativa entre diferents artistes del món del teatre i del circ. La veterana companyia Teatre Mòbil visita de nou el Fitkam per presentar la seva nova obra de pallassos, L'odissea del riure perdut, pensat per fer riure tota la família, canalla i adults. I, finalment, Compagnie du Sarment portarà una proposta innovadora, La tenda – Fantasia nocturna per a dues actrius, un músic, un videoartista i uns quants monstres, una obra que aborda la por des d'una mirada diferent, amb una escenografia, música acusmàtica en directe i vídeo gegant en temps real, que fan que el públic visqui una aventura en viu i singular. 

Venda d'entrades

Les entrades es poden comprar per internet a través del portal Entràpolis fins al 27 de maig. Dissabte i diumenge, 28 i 29 de maig, de 9.30 h a 17.00 h es podran adquirir al Punt d'Informació del festival, que estarà ubicat a l'Ajuntament de Montmeló (plaça de la Vila, 1).

El preu de l'entrada és de 3 € per als adults i de 2,5 € per als menors d'edat. De nou, hi ha l'opció de comprar un abonament de 6 entrades per un preu de 12 €, que han de ser per a diferents espectacles.  

Cal adquirir una entrada per persona i espectacle. Els infants de 0 a 3 anys tenen entrada gratuïta a tots els espectacles, sempre que no ocupin seient.

Els espectacles Pista si us plau, Vols jugar? i el de The Sistars tenen entrada gratuïta. Des de l'organització s'anima les persones que assisteixin a aquests espectacles a fer una donació de productes al Banc dels Aliments. Hi haurà uns contenidors disponibles per recollir les donacions els dos dies de festival als Jardins de la Torreta. 

Podeu consultar tota la programació aquí

stats