Activitats amb nens 25/08/2021

El 'Benvingut a pagès' escalfa motors

Ja es poden començar a fer les reserves de les visites del ‘Benvinguts a pagès. La festa’, que se celebrarà el primer cap de setmana d’octubre

3 min
Una oportunitat perquè petits i grans coneguin de primera mà la feina d'agricultors i ramaders.

Benvinguts a pagès. La festa, que aquest any recupera la presencialitat, ha obert les reserves gratuïtes a les 150 explotacions agroalimentàries de Catalunya que participaran a la gran festa de la pagesia catalana, els dies 2 i 3 d’octubre. La pàgina web Benvingutsapages.cat funciona com a central de reserves per planificar unes visites que permetran a la ciutadania conèixer l’origen dels productes que es consumeixen cada dia i experimentar la vida a pagès. La web de Benvinguts a pagès ha actualitzat les seves funcionalitats per facilitar la cerca de les explotacions per comarca o bé per categoria de producte. 

Les 150 explotacions participants permetran veure els processos d’elaboració de la carn i dels embotits, de la fruita, dels llegums, dels cereals i l’arròs, de la mel, de l’oli i les olives, del peix, dels fruits secs i de les verdures, de les hortalisses i els bolets, entre d’altres. L’oferta s’adreça al conjunt de la ciutadania, amb una atenció especial per a les famílies i el públic foodie

La festa de la pagesia inclourà tastos de productes un cop finalitzades les visites gratuïtes en què el públic podrà omplir el rebost i comprar tota mena de productes directament als productors. Benvinguts a pagès. La festa promou que s’estableixi una relació de confiança entre els pagesos i pageses i la ciutadania amb la fidelització de nous públics, que aprenen a valorar la feina que hi ha darrere cada producte i adquireixen més consciència de la importància del sector primari a Catalunya. 

Reserva prèvia necessària 

Aquest any Benvinguts a pagès s’adapta a la situació de pandèmia i per això serà obligatori fer la reserva prèvia de les visites gratuïtes a les explotacions a través de la pàgina web. En paral·lel, es respectaran les mesures de seguretat i de prevenció vigents en cada moment, en què destaquen l’ús de la mascareta, rentar-se les mans i mantenir la distància de seguretat durant les visites. 

L’oferta de Benvinguts a pagès del primer cap de setmana d’octubre va més enllà de l’oportunitat de conèixer el dia a dia de les explotacions agroalimentàries de Catalunya. La festa també inclourà la participació de 200 establiments de restauració que treballen amb els productors del seu entorn i que, com a novetat, aquest any han estat seleccionats pels mateixos pagesos. El públic també tindrà l’oportunitat de fer nit en més de 200 allotjaments rurals i, finalment, es programaran una cinquantena d’activitats complementàries. 

Rutes d’un dia o de cap de setmana 

Per al primer cap de setmana d’octubre es mantenen les rutes d’un dia o bé de cap de setmana, que inclouen les visites gratuïtes a les explotacions, l’estada als allotjaments i restaurants de cada territori i es proposean redescobrir el patrimoni i la història de cada indret. Benvinguts a pagès inclou les rutes Costa Brava, Paisatges de Barcelona, Costa Barcelona, Costa Daurada, Terres de l’Ebre, Terres de Lleida i Pirineus. 

'Benvinguts a pagès' proposa visites gratuïtes a 150 explotacions agroalimentàries de Catalunya.

Benvinguts a pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada pel departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de Prodeca, i del departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana de Turisme. Col·laboren en el projecte la Fundació Alícia, els consells comarcals, els consorcis i oficines de turisme i altres entitats i associacions que treballen per a la revalorització i la promoció del sector. 

stats