Criatures 05/10/2013

Rebequeries. Com es gestionen

1 min

1 Positivitza aquesta etapa. És necessària per al desenvolupament del nen, i si es viu amb calma, si s'escolten atentament les necessitats reals del nen i s'actua amb sentit comú, serà més lleugera. El nen no s'enrabia per prendre't el pèl ni per enfrontar-se a tu. En la seva etapa evolutiva, reafirma el no i la seva identitat, i quan es frustra expressa així la ràbia.

2 Si és possible, intenta prevenir les enrabiades previsibles. Tu coneixes el teu fill millor que ningú. Per tant, hi ha situacions que és millor evitar. Per exemple, si ja és molt tard per anar al parc, evita passar-hi per davant. Ara, les que no es poden preveure, viu-les amb calma i no et culpabilitzis, perquè no hi pots fer res més.

3 Pregunta't si el que et demana és realment important. En les situacions en què no estan en joc la seguretat ni la salut, val la pena tenir en compte el seu desig. Intentem que mostri els seus desitjos, però d'una manera adequada; sense violència, crits ni falta de respecte.

4 Si el nen se sent frustrat i l'enrabiada està en el seu moment àlgid, no intentis raonar amb ell en aquell moment. Tu ets raonable quan estàs empipat? Posa nom als seus sentiments: "Veig que estàs molt enfadat; quan et calmis, en parlem".

5 Mostra't com un model positiu d'acceptació de la frustració. Sovint els fills ens segueixen més pel que som o fem que no pel que diem. ¿Et veuen perdre els nervis quan condueixes? Si acceptes les limitacions de la vida amb una altra actitud, més calmada, ensenyes al teu fill una altra manera de fer les coses.

6 Carrega't de paciència i posa nom als seus sentiments. No el jutgis ni l'etiquetis.

stats