A.F.

El teatre familiar, protagonista a Montmeló

El Fitkam, festival infantil i juvenil de teatre, programa 23 espectacles en la seva 7a edició

El Fitkam estrena ‘El monstre de colors’, de la Cia. Tutatis / FITKAM Zoom

L’Ajuntament de Montmeló i l’Associació de Professionals del Teatre Infantil i Familiar impulsen la 7a edició del Fitkam, el festival infantil i juvenil de teatre, que tindrà lloc a Montmeló els dies 1 i 2 de juny. Un any més, el municipi s’omplirà d’arts escèniques acollint 23 funcions de gèneres tan diversos com el teatre de text, còmic, visual i musical, i també espectacles per a infants de 0 a 3 anys, màgia, circ i titelles. El Fitkam tindrà lloc en 6 espais diferents del municipi, oferint una oferta variada en gran, mitjà i petit format, així com en localitzacions exteriors.

En la seva setena edició, l’organització manté la intenció de convertir-lo en una gran festa del teatre infantil i familiar, on tothom hi té cabuda, tant famílies com programadors i professionals del sector. 

Programació i novetats

La programació d’aquesta edició destaca per la seva qualitat i per l’àmplia oferta d’arts escèniques que pujaran als escenaris del Fitkam 2019; públic i programadors tindran un ampli ventall on triar. S’ha fet una graella pensada perquè es mantingui la proximitat i l’essència que caracteritza l’esdeveniment i, alhora, facilitar l’assistència al màxim d’espectacles tant als programadors com a les famílies. L’objectiu del festival és transmetre valors, promoure la reflexió i estimular la imaginació d’infants i adults. 

La Cia. Bool presenta ' Avua' Zoom

La Cia. Bool presenta ' Avua' / FITKAM

Després de l’èxit de l’edició del 2018, el Fitkam tornarà a comptar amb un espai d’actuació a la plaça de la Vila, de pagament, i preparat per dur-hi a terme 4 espectacles durant el cap de setmana de l’àmbit del circ i del clown. Dissabte hi haurà ‘BiCirc’, de la companyia Circ Xic, i ‘Amb p de pallasso’, de la Cia Sabanni, mentre que diumenge s’ha programat ‘La Bella Tour’, de la Companyia Bella Tour, i ‘Ludus’, de la Companyia Jordi del Rio. La resta d’espais interiors i exteriors són Els Jardins de la Torreta, la Sala de la Concòrdia, el Teatre de l’Agrupa, i la Sala Polivalent. Enguany es torna a incorporar l’espai  del Casal de la Gent Gran, que és l’espai dedicat a la 1ª infància, infants de fins a 3 anys.

La novetat més destacada del 2019 és que es presentarà, per primer cop en un festival, l’espectacleEl monstre de colors’, de la Cia Tutatis, un espectacle de titelles, música i colors per fer viatjar els més menuts pel món de les emocions, una interpretació lleial de l’exitós conte d’Anna Llenas. La funció tindrà lloc a l’acte de clausura del Fitkam, el diumenge 2 de juny a les 18.30 h a la Sala Polivalent del centre cultural La Torreta.

La programació

Els espectacles i companyies que formen part de la setena edició del Fitkam són: 

DISSABTE 1 de juny

 • El núvol gris, gras i gros (Teatre al Detall) - Teatre amb música i titelles
 • Hai, la pescadora de somnis (Cia. Giramàgic) - Màgia, teatre d’objectes i visual
 • El secret de la detectiva Klaus (Engruna Teatre) - Contes amb titelles
 • BiCirc (Cia. Circ Xic) - Circ
 • Dia de Festa Major (El Replà Produccions) - Teatre, contes i música
 • Teatre Arrossegat de Catalunya (Teatre Nu) - Teatre
 • Txema, The Postman (Txema Magic) - Màgia, mim i humor
 • Temps de llum (Cia. Clardelluna) - Teatre de titelles de llum i ombra
 • Gnoma (Pea Green Boat) - Titelles de taula
 • Amb p de pallasso (Cia. Sabanni) - Pallasso i màgia
 • Pirates, bruixots i altres bitxos (Pep López & Afònix Produccions) - Concert i contes multimèdia

DIUMENGE 2 de juny 

 • La Granja Menuda (Cia. Patawa) - Experiència sensorial amb titelles
 • La princesa amb texans (La Companyia Sgratta) - Teatre familiar
 • Tròpic (Cia. Teia Moner) - Màgia i titelles
 • La Bella Tour (Cia. La Bella Tour) - Clown
 • Formidable (Cia Charlie Mag) - Màgia
 • El Mêtre (Cia Jam) - Humor gestual i clown
 • Avua (Cia. Bool) - Multidisciplinari
 • Ludus (Cia. Jordi del Rio) - Teatre d’humor
 • El monstre de colors (Cia. Tutatis) - Titelles 

Les entrades es podran comprar anticipadament per internet a través del portal Entràpolis fins al divendres 31 de maig. També es podran adquirir, de manera presencial, entrades i abonaments al centre cultural La Torreta cada tarda de 16 h a 20 h del dimarts 28 al divendres dia 31. I durant el cap de setmana, dissabte i diumenge, les entrades es podran adquirir al Punt d’Informació, ubicat a l’Ajuntament de Montmeló (pl. de la Vila, 1). Els infants de 0 a 3 anys tenen entrada gratuïta a tots els espectacles, sempre que no ocupin seient. Els espectacles itinerants i els programats als espais exteriors tindran accés lliure, sense entrada.

Enguany, els dinars populars tindran lloc als Jardins de la Torreta, tant dissabte com diumenge. La venda dels tiquets serà al Punt d’Informació del Fitkam dissabte i diumenge, i també al centre cultural La Torreta cada tarda de 16 h a 20 h, des del dimarts 28 de maig al divendres 31 de maig.