Criatures 16/07/2021

Què llegim aquest estiu?

Novetats de literatura infantil i juvenil

3 min
Propostes de lectura per a aquest estiu.
1.
Bones vacances, Mus!

Claire Lebourg • Blackie Books

Bones vacances, Mus!

Una nova aventura d'en Mus, que en aquesta ocasió té por que les seves vacances se’n vagin en orris. Però aviat entendrà que la vida, com el mar, sempre et porta sorpreses, i que no ens hem de refiar sempre de la primera impressió, perquè podríem perdre un amic. Un brindis a l'amistat que neix entre sorra, sol i gelats... molts gelats! Recomanat a partir de 5 anys.

2.
Les extraordinàries històries dels dinousaures

Plumeri & Bloz • Animallibres

Les extraordinàries històries dels dinousaures

Nova sèrie de còmics per aprendre i divertir-se. A mig camí entre l'humor i la veritat científica, la canalla podrà descobrir les extraordinàries històries dels dinosaures, però també dels insectes i dels animals marins en format còmic. Els gags i acudits del còmic estan basats en les darreres investigacions paleontològiques, de manera que podran conèixer totes les facetes de la vida dels dinosaures: forma de vida, combats, instint maternal o, fins i tot, el misteri de la seva desaparició. Els llibres inclouen apèndixs i fitxes amb informació científica. Recomanat a partir de 8 anys.

3.
Dos estranys de vacances

Jordi Sierra i Fabra / Alicia Warhola • La Galera

Dos estranys de vacances

Una nova aventura dels personatges d’El club dels estranys, una de les novel·les de més èxit de Jordi Sierra i Fabra. Narra les aventures i desventures de dos nens molt especials en unes vacances d’estiu que no oblidaran mai. L’Hug és tartamut i en Bernat dislèxic, i durant el curs s’han fet millors amics. Junts han creat el Club dels Estranys per sentir-se menys sols i enfrontar-se als abusananos en companyia. Ara que arriben les vacances d’estiu es preparen per passar unes setmanes plenes de noves aventures i… de nous amics amb noves rareses. Recomanat a partir de 8 anys.

4.
Double Game per aprendre 'english'

Víctor Escandell • Zahorí Books

Double Game

Dos llibres en un! Més de 100 preguntes i respostes per aprendre english de manera divertida en un joc portàtil per divertir-se a qualsevol lloc. Dos llibres units pel llom, que se separen per jugar: l'un conté les preguntes senars i les respostes parells, i l'altre, a l'inrevés. Pensat per jugar per parelles o per equips. Recomanat a partir de 9 anys.

5.
El Drac Blanc i altres personatges oblidats

Adolfo Córdova / Riki Blanco • Meraki

El Drac Blanc

L'obra recull sis contes on els protagonistes, aquesta vegada, són els personatges secundaris d'alguns llibres i contes clàssics de la literatura infantil i juvenil. L'autor ha volgut endinsar-se en les seves vides, més obertes, en un homenatge a aquests personatges oblidats, i especialment al geni dels escriptors que van inventar el Rei Mico Alat, la bonica Nena dels Cabells Turquesa, el Gat de Cheshire, els nens perduts, el Rei Cigne i en Fuixur, el drac blanc de la sort. Recomanat a partir d'11 anys.

6.
Projecte Iaia

Anne Fine • Nórdica Infantil

Projecte Iaia

Una lectura fantàstica. L’àvia de l’Ivan, la Sophie, la Tanya i en Nicholas de vegades perd una mica el cap, confon cares i noms i no sap ni en quin dia viu, però quan els fills decideixen portar-la a una residència per a gent gran, els quatre nets buscaran una solució divertida i plena de tendresa perquè això no passi. Així comencen el Projecte Iaia, un pla per fer canviar d’opinió els seus progenitors i poder continuar gaudint de la companyia de la seva excèntrica àvia. Recomanat a partir de 9 anys.

7.
La nena del far

Annet Schaap • Pagès Editors

La nena del far

Llibre reconegut amb el Premi Llibreter 2021. Una història que parla del mar, d’éssers marins misteriosos i de pirates ferotges. De la Casa Negra de l’Almirall, on es diu que hi viu un monstre. D’un far gris en una illa enganxada pels pèls a terra ferma. És la història de la Llumeta, la filla del faroner, que cada vespre s’enfila seixanta-un graons per encendre el llum, i d’una nit de tempesta en què no li queden mistos i tot va malament. Però, sobretot, és una història sobre ser valent i ser capaç de més del que mai t’hauries pensat. Recomanat a partir de 10 anys.

8.
En Pimiento va al veterinari / N'Esteisi es maquilla

Juan Feliu • Takatuka

En Pimiento va al veterinari

Una nova doble entrega de Les Aventures de n'Esteisi i Pimiento, una insòlita parella d'amics que sempre fa riure amb les seves originals històries plenes d'humor. En aquesta ocasió n'Esteisi i el seu fidel amic, un poni que parla de les Muntanyes Planes del Nord, aniran a la revisió anual del veterinari i descobriran els usos del maquillatge. Una col·lecció de còmic única amb diàlegs descarats, frescos i senzills que enganxaran els petits lectors, però també els pares i mares més irreverents. Recomanat a partir de 5 anys.

stats