Oci a casa 09/02/2022

Lectures que inspiren

Novetats editorials de literatura infantil i juvenil

4 min
Novetats literàries per a infants i joves
1.
El meu amic i jo

Montserrat Roig i Beatriz Castro

Ed. Estrella Polar

"El meu amic i jo"

Ja podeu trobar a les llibreries, de la mà del segell Baobab (Estrella Polar), l’únic conte infantil que va escriure Montserrat Roig (1946-1991): El meu amic i jo. Un text publicat originalment a la revista Cavall Fort el 1966 i pràcticament oblidat que ara es rescata per al gran públic en format d'àlbum il·lustrat. L’autora, una de les veus literàries més importants en llengua catalana i que l'any passat hauria fet 75 anys, ens deixa un llegat valuós per als més petits gràcies a una història que reivindica el valor de l’amistat i l’empatia. Explica la història d'en Jips i en Jeps, que són amics des de fa molts anys. Són carn i ungla i sempre ho fan tot junts: són inseparables. A més, tots dos tenen moltíssima força i això els fa encara més especials. Però un dia un company d’escola els fa una pregunta que farà trontollar la seva sòlida amistat… Recomanat a partir de 5 anys.

2.
Aristòtil i Dante es capbussen a les aigües del món

Benjamin Alire Sáenz

L'Altra Tribu

"Aristòtil i Dante es capbussen a les aigües del món"

Arriba la continuació de la història d'amor entre l'Aristòtil i en Dante. Aquesta segona part comença just en el moment en què vam deixar l'altra. Si en la primera part vivíem el procés d'enamorament dels dos personatges, aquesta entrega ens planteja els reptes de construir una relació en una societat i una època en què l'homosexualitat era reprimida. Més crítica que mai amb la discriminació racial i sexual dels Estats Units, Aristòtil i Dante es capbussen a les aigües del món posa els dos protagonistes contra les cordes. ¿És possible mantenir una relació sexual i afectiva en un país i un temps que no fan més que fer-te entendre que no hi tens lloc? ¿En un moment en què a les notícies no deixen de sortir les morts que la sida està provocant? Recomanat a partir de 15 anys.

3.
Petits poemes

Joan Brossa i Mercè Galí

El Cep i la Nansa

"Petits poemes"

Coincidint amb l'aniversari del naixement de Joan Brossa, arriba a les llibreries el món creatiu de l'artista amb Petits poemes. Poemes que han estat il·lustrats per Mercè Galí i que proposen jocs amb lletres i paraules, farcits de contingut per motivar la reflexió i el diàleg dels lectors. El llibre inclou un manual d'instruccions per fer poemes, a l'estil brossià. Recomanat a partir de 9 anys.

4.
Un cirerer

Alejandro Paloma i Albert Arrayás

Ed. Flamboyant

"Un cirerer"

Una entendridora història plena de màgia sobre una amistat sincera en què la natura és la protagonista. Un àlbum amb múltiples interpretacions gràcies a la força poètica del text i de les il·lustracions. Narra la història de la Gea i en Yuki, que són veïns. A en Yuki li encanta mirar el firmament amb el telescopi i comptar les pigues de la cara de la Gea. Quan ella fa set anys, s’empassa un pinyol de cirera; el que podria haver sigut un petit incident tindrà conseqüències inesperades a les seves vides. Recomanat a partir de 4 anys.

5.
Bruna Brown

Marta Bellvehí

Ed. Fanbooks

"Bruna Brown"

Una novel·la que parla honestament de temes tan importants com la salut mental en els adolescents, les relacions familiars i d'amistat, el descobriment de la sexualitat, la precarietat juvenil i la violència masclista. La Bruna és una noia de Barcelona, amant de l’ordre, introvertida, que amaga un munt d’inseguretats. El dia que ha de fer el primer examen de selectivitat, pateix un atac de pànic provocat per la por a fracassar. Aquest fet la impulsa a prendre una decisió que li capgira la vida: marxar a Anglaterra a treballar com a au-pair. A Birmingham viu algunes experiències doloroses i d’altres d'alliberadores, s’envolta de persones que entren dins el seu petit món amb intensitat, aprèn a superar obstacles i deixa de fugir per començar a prendre les seves pròpies decisions. Recomanat a partir de 16 anys.

6.
Mel de Lluna

Kenneth Kraegel

Blackie Little

"Mel de lluna"

L'emotiva història d'una mare que busca una cura per al seu fill, i que si fa falta arribarà fins a la Lluna per aconseguir-la. Una edició de luxe, amb una sobrecoberta plena de detalls, per a un dels llibres més bonics de l'any segons el New York Times. Un llibre ideal per aprendre a llegir. A mig camí entre l'àlbum i el llibre de lectura, amb set capítols meravellosament il·lustrats. Ens situa en l'últim dia de gener, a última hora de la tarda i en la profunditat del bosc, on la Mare Musaranya s’amoïna pel seu petit Hugo, que està malalt. No sap què li passa, però sap que haurà de viatjar lluny, molt lluny, per aconseguir un remei. A la Lluna, ni més ni menys. Se'n sortirà? Recomanat a partir de 6 anys.

7.
L'expedició Arc Iris

Nora Brech

Ed. Joventut

"L'expedició Arc Iris"

Brech construeix un món ple de fantasia i les seves espectaculars il·lustracions són un arc iris de colors per als nostres ulls. Una història fascinant, que narra el viatge de l’ornitòloga Ava Pigot, que necessita ajuda! Fa molt de temps que busca l’ocell arc iris, però no el troba enlloc. La Kim i en Carl volen ajudar-la, i salpen a una aventura que els durà a trobar-se amb les aus més meravelloses de tot el món: els ocells paraigua, els matrioixca, els del jazz… Però i l’ocell arc iris? El trobaran? Recomanat a partir de 3 anys.

8.
Kai i Emma. Un aniversari emocionant

Míriam Tirado i Marta Moreno

Ed. B de Blok


"Kai i Emma. Un aniversari emocionant"

Kai i Emma és una col·lecció per a famílies que creuen en la importància de l’educació emocional i conscient i que volen acompanyar els seus fills i filles des de l’amor i el respecte profund. Presenta situacions quotidianes en les quals qualsevol família podrà reconèixer-se fàcilment, aportant la nova mirada des de l’emocional d’aquesta consultora especialitzada en criança conscient. En aquest primer volum l’autora ens trasllada a una dia de festa. Els aniversaris triguen moltíssim a arribar, però, per fi, en Kai fa tres anys! A casa, tots estan emocionats: la mare i el pare estan nerviosos i remoguts, i l’Emma, la germana gran, una mica gelosa que ell sigui el protagonista... Quantes emocions que viuran aquest dia tan especial! Recomanat a partir de 4 anys.

stats