A.F.

Un Sant Jordi per l'èxit escolar

Iniciativa solidària de la Casa Batlló i Creu Roja

La Casa Batlló i la Creu Roja impulsen una iniciativa solidària per Sant Jordi / C.B. Zoom

Aquest Sant Jordi i en el context de crisi pel covid-19, la Casa Batlló ha decidit unir esforços amb la Creu Roja per donar visibilitat al projecte Promoció de l'Èxit Escolar per fer arribar a les llars de Catalunya un bé bàsic com és la cultura i l'educació. Mitjançant el llibre –amb l'entreteniment i la lectura– també es garanteix l'accés a una necessitat bàsica dels més joves de la casa, com és la cultura, per al seu creixement intel·lectual i emocional.

La Casa Batlló convida la ciutadania a participar en el projecte Promoció de l'Èxit Escolar a través de la web de la Creu Roja, on es poden fer donacions per fer costat a l'educació com a via principal per aconseguir la igualtat d'oportunitats.

Així, la Casa Batlló se suma als objectius del projecte de Creu Roja Joventut, que ofereix aquest suport a 34 centres a tot Catalunya i compta amb més de 380 persones voluntàries: contribuir a l'increment de l'èxit escolar de nens i nenes en situació de vulnerabilitat social, contribuir a reduir l'absentisme escolar, millorar les competències escolars bàsiques (llengua vehicular, pensament lògic, matemàtiques, habilitats socials, etc.), proporcionar material escolar i berenars als nens i nenes i adolescents que participen en l'assistència educativa perquè tots tinguin un lloc on, a més de rebre suport per fer les seves tasques, puguin ser acompanyats i rebre un suport emocional per enfrontar-se a el dia a dia.

El fracàs escolar a Catalunya afecta un de cada quatre alumnes 

El fracàs escolar a Catalunya afecta un de cada quatre alumnes (25%) i és superior al de la mitjana dels països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament a Europa, que se situa en un 20%. Una situació que condiciona el model de creixement econòmic basat en el coneixement i, sobretot, la cohesió social d'un país. "L'accés a la cultura des de casa és fonamental en aquests moments de confinament per als nen i nenes i adolescents perquè permet trencar la dinàmica del dia a dia i suposa un suport emocional imprescindible per a la seva salut i creixement personal", afirma Anna Sarlé, directora de Creu Roja Joventut a Catalunya.

La Casa Batlló demana mantenir l'esperit de Sant Jordi decorant amb roses els balcons

 
Aquesta iniciativa solidària s'engloba en la campanya #TotsFemSantJordi llançada el 9 d'abril per la Casa Batlló, que, després de la cancel·lació de la diada de Sant Jordi, proposa celebrar-la per mantenir viu l'esperit del 23 d'abril, fent un crida a la ciutadania per estendre la decoració de roses a tot Catalunya. Des del 2016, la Casa Batlló ha decorat els seus balcons amb un mantell de roses, una imatge que s'ha expandit a nivell internacional. Aquest any l'edifici no podrà vestir-se de roses i és per això que proposa que les roses arribin a tots els balcons de Catalunya. Segons Gary Gautier, director general de Casa Batlló, "la reinvenció és fonamental en aquests moments d'incertesa amb el cessament de l'activitat cultural del nostre patrimoni, i per això val la pena mantenir viva qualsevol activitat que fomenti el creixement intel·lectual, artístic i emocional de les persones". "Convidem totes les famílies a decorar els seus balcons amb roses i a fer del 23 d'abril del 2020 un dia especial".

La Casa Batlló convida a viure Sant Jordi més que mai