CRISTINA SERRET

La recollida selectiva: cada cosa al seu contenidor

Cada dia llencem a les escombraries una gran quantitat de coses trencades, buides, fetes servir o que ja no ens serveixen. Si les deixes al contenidor que toca, estaràs ajudant el planeta. Sí, sí, ho has llegit bé. Per això la recollida selectiva és tan important.

La recollida selectiva MARTA CAYUELA Zoom

Un gran estalvi

Què creus que costa més, fer paper nou de trinca, o fer-ne de reciclat? Segur que ho has endevinat! Amb el paper reciclat s’estalvia energia, perquè hi ha una part de la fabricació que ja està feta. A més, si reciclem el paper ens estalviem la fusta dels arbres necessària per fer paper blanc.

Per què cal separar les deixalles?

Si classifiquem la brossa abans de llençar-la, es pot reciclar. És a dir, fabricar nous productes a partir dels que llencem.

Glass

Glass is 100% recyclable: 1 kg of old glass produces 1 kg os recycled glass

Menys contaminació

Amb el reciclatge de les deixalles també es redueix la contaminació, perquè ens estalviem el transport dels materials nous, i les indústries han de fer menys passos per produir els materials.

Tot es pot reciclar?

No, hi ha una part de les deixalles que no es classifiquen. Són les que van al contenidor de rebuig. Aquestes es porten a les deixalleries, i allà es cremen.

Waste

Every Catalan generates 1,35 kg of waste per day

Com menys residus, millor

Encara millor que fer la recollida selectiva és reduir el nombre de residus que generem. Per fer-ho, n’hi ha prou fixant-nos-hi una mica. Per exemple, comprant productes frescos en lloc d’envasats, triant els envasos familiars o escollint productes reciclats. Sembla poca cosa, però si tots ho féssim, segur que es notaria molt.