Recursos didàctics 05/04/2022

Els vampirs

Segur que saps qui és el comte Dràcula, perquè és el vampir més famós del món. Els vampirs són criatures tenebroses que fan molta por als nens i les nenes. Vols saber si existeixen de veritat? Avui t’ho expliquem

1 min
Els vampirs

Un monstre amb història

Els vampirs són éssers llegendaris. És a dir, no existeixen, però la seva història és molt popular. I no et pensis que són un invent modern: a l’antiga Grècia ja es parlava de criatures mitològiques que s’alimentaven de sang humana. 

Eterns, assedegats i dormilegues

Segons la tradició, els vampirs són homes o dones que s’alimenten de la sang de les persones. Són immortals i tenen la capacitat de transformar-se en altres formes, sobretot la de ratpenat. Fan vida nocturna, com els mussols, i només se’ls pot vèncer amb la creu o aigua beneïda. Ah! I en lloc de llits, fan servir taüts. 

Dràcula, el vampir més famós

Dràcula és un personatge de ficció. El seu creador és un escriptor irlandès anomenat Bram Stroker. Ell va escriure una novel·la inspirant-se en la història real de Vlad III Draculea, un príncep medieval sanguinari i cruel que vivia a Transsilvània (Romania). Després, el cinema va agafar el personatge i el va convertir en una icona del terror.

Existeixen els xucla-sang?

I tant! Però no porten capa ni dormen en taüts. L’hematofàgia, que és l’hàbit d’alimentar-se de sang, és present en la natura. I ja t’avisem que alguna vegada segur que n’has estat víctima. Pensa, si no, en els mosquits: cada cop que te’n pica un, et xucla una miqueta de sang. Altres animals hematofàgics són algunes espècies de ratpenats, les puces, les paparres o les sangoneres.

Vocabulary

  • To bite: mossegar
  • To turn into: convertir-se en 
  • Shadow: ombra
  • Mirror: mirall


stats