La Fapac insta els partits polítics a derogar la Lomce

La Fapac demana a les formacions que siguin responsables i conseqüents amb les seves promeses electorals i intentin, per tots els mitjans, que la llei es derogui

La conselleria valenciana d'Educació ha previst unes proves alternatives a la revàlida prevista en la Lomce.
Aure Farran
02/08/2016
2 min

La Fapac ha fet una crida als partits polítics perquè facin front comú per tal que la derogació de la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LomceLomce) sigui una de les principals condicions a defensar en les negociacions per a la investidura del president del govern espanyol.

La Federació ha enviat una carta a les formacions polítiques amb representació al Congrés dels Diputats demanant que compleixin amb la seva responsabilitat i promeses electorals i intentin per tots els mitjans que la llei es derogui de forma definitiva.

La Federació ha recordat als partits que és el moment de ser conseqüents amb els seus programes electorals respectius i demana fermesa per no permetre que es trepitgi, en cap cas, aquesta línia vermella. Els diferents partits ara tenen la clau per obrir un nou camí cap al progrés i treballar per un nou model educatiu de consens i de futur.

Segons el document fet públic per la Federació, el pacte per l'educació ha de passar necessàriament per la supressió de la Lomce, una llei aprovada pel Partit Popular sense diàleg ni consens i amb una majoria absoluta, que ara té perduda. Amb aquest nou escenari, és necessari fer un pas endavant cap a un pacte d'estat que no accepti la Lomce i deixi la llei sense efectes. L'objectiu ha de ser escoltar la veu de la comunitat educativa i incorporar les aportacions de totes les formacions polítiques.

Segons la Fapac, l'educació del futur del país no es pot construir amb lleis retrògrades i excloents com la Lomce, sinó que ha de ser fruit del màxim consens. És inacceptable un nou Govern amb les mateixes polítiques educatives com fins ara, que marginen l'escola pública, no tenen en compte la veu de la majoria i erosionen molts drets socials. Així, defensen que és necessari un canvi de model educatiu encaminat a garantir l'equitat i la igualtat d'oportunitats i treballar per a l'èxit educatiu.

Des de la seva aplicació, la Fapac ha estat crítica amb la 'llei Wert' i ha impulsat accions, jornades i xerrades en el marc d'una campanya de resistència activa per tal de fer visibles entre el col·lectiu d'AMPA i les famílies els greuges que comporta. Exemples en són l'atemptat que suposa contra el funcionament democràtic de les escoles i l'atac a la participació de les famílies als centres educatius, reduint els consells escolars a simples òrgans consultius però no decisoris.

La Federació anuncia que el rebuig frontal a la Lomce continuarà sent una línia d'actuació prioritària durant el pròxim curs.

stats