Escola 17/09/2020

Les 10 aplis educatives favorites de les criatures

Aplis per resoldre problemes matemàtics, aprendre idiomes i planificar millor les tasques escolars

A.f.
3 min
Les 10 aplis educatives preferides de les criatures

L'ús d'aplicacions en l'àmbit escolar és una realitat, especialment per l'impuls que han rebut arran del confinament pel covid-19. La nova realitat social que ha comportat la pandèmia ha modificat la manera de comunicar-se, relacionar-se, aprendre i ensenyar dins i fora de classe. El sistema educatiu està en plena transformació cap a un model encara més digital per poder donar resposta al nou concepte d'aula. Les necessitats dels centres, famílies i alumnat han suposat un gran creixement en la descàrrega i l'ús d'aplicacions educatives. De fet, l'ús d'aquest tipus d'aplis va augmentar, només al març, un 105%.

Tot i que l'ús de les aplicacions educatives s'ha reduït durant l'estiu, en general, l'ús de les aplicacions a Espanya ha augmentat un 25% respecte al setembre de l'any passat. Es preveu que el nou curs escolar, que podrà ser en bona part en línia, marcarà un augment significatiu en l'ús d'aquestes aplicacions. Qustodio, una plataforma de seguretat i benestar digital per a famílies, ha analitzat quines són les aplis educatives més utilitzades avui pels menors espanyols i han fet un top 10 explicant en què consisteixen cadascuna d'elles i com els ajudaran a resoldre problemes matemàtics, aprendre idiomes o organitzar-se millor les tasques.

'Top 10' d'aplis educatives més utilitzades

  1. Smartick. És un mètode en línia d'aprenentatge basat en la més avançada intel·ligència artificial, que permet conèixer el perfil i velocitat d'aprenentatge de cada infant i amb això dissenyar un pla d'estudis a la seva mida, adaptant el contingut en temps real al seu comportament. Els seus pilars són les sessions curtes diàries (15 minuts), concentració màxima, contingut individualitzat i personalitzat i feedback immediat.
  2. Duolingo. Amb opcions per aprendre més de 20 idiomes, aquesta aplicació permet crear lliçons educatives personalitzades per a cada estudiant. A més, en l'opció per a escoles, els professors poden accedir a la informació i el progrés dels alumnes.
  3. Google Classroom. Es tracta d'un servei web que forma part del paquet de G Suite for Education, que inclou Gmail i Google Calendar. Ajuda a organitzar els deures i incrementar l'aprofitament de les classes. En l'estudi realitzat per Qustodio al maig "Apps i nadius digitals: la nova normalitat", Google Classroom se situava en el primer lloc a Espanya, amb un important creixement, i no és d'estranyar que a finals de setembre, amb el desenvolupament del curs escolar, torni a ocupar aquesta posició.
  4. Photomath. Per aprendre matemàtiques o solucionar els problemes. Aquesta eina permet llegir i resoldre problemes matemàtics de manera immediata utilitzant només la càmera del mòbil. Val a dir que no tothom valora positivament aquesta aplicació, ja que els estudiants podrien usar-la per fer "trampes". Tot i així, molts professors estan convençuts que pot ajudar els alumnes quan no aconsegueixen resoldre i entendre un problema matemàtic.
  5. Bible App for Kids. Disponible en més de 60 idiomes, ofereix la possibilitat de conèixer i entendre la Bíblia mitjançant text, àudio i vídeo. Curiosament, aquesta aplicació religiosa de caràcter educatiu està en una posició molt alta en el top 10 d'Espanya en comparació amb altres països com França, el Regne Unit o els Estats Units, on se situa en el top 20.
  6. Kahoot! Plataforma gratuïta per crear qüestionaris, tant d'entreteniment com educatius. Usat a les aules, ajuda l'alumne a aprendre i reforçar aquest aprenentatge en forma de concurs.
  7. O-Dictionary. Diccionari en línia en més de 12 llengües internacionals.
  8. Khan Academy. Organització sense ànim de lucre que ofereix educació gratuïta de primer nivell. És un sistema d'educació personalitzat en el qual les diferents matèries es van adaptant a cada alumne, fet que permet que els professors puguin entendre el progrés individual.
  9. Wordreference Dictionary. Diccionari en línia que permet traduir en diversos idiomes. Un dels punts més positius d'aquesta apli és que et mostra les paraules en diferents textos perquè puguis entendre l'ús i el significat en diferents contextos.
  10. BlinkLearning. Plataforma digital que permet a les editorials adaptar el seu contingut i llibres perquè els alumnes puguin accedir-hi de manera online. És una eina que ajuda els professors a poder gestionar les classes.
stats