A.F.

15 anys del premi literari Pilarín Bayés

El premi literari infantil Pilarín Bayés celebra 15 anys volent "canviar el món"

15 anys del Premi Literari Pilarin Bayés / P.B. Zoom

Des de fa 15 anys es convoca el premi Pilarín Bayés, impulsat per Editorial Mediterrània i per l'Obra Social Sant Joan de Déu. Un premi literari que pretén estimular la creativitat i imaginació dels infants mitjançant l'escriptura de contes, ja sigui individualment o en grups o classes. L'objectiu: fer-los reflexionar cada any sobre una temàtica diferent.

En el seu 15è aniversari, s'ha volgut celebrar l'adolescència del certamen amb una temàtica que farà somniar els més petits en el futur que volen aconseguir: "Idees per canviar el món". Fins al
 21 de febrer es podran presentar els contes escrits individualment, en grup o per classe, en diferents categories: cicle inicial (6-8 anys), cicle mitjà (8-10 anys), cicle superior (10-12 anys), i com a novetat d'enguany, educació especial (6-12 anys).

Incorpora novetats com la participació de les escoles d'educació especial i un concurs de creació de clips de vídeo breus

Adaptant-se als nous temps, el premi aposta igualment pel format audiovisual i proposa la creació de clips de vídeo de 30 segons al voltant de la mateixa temàtica. Les tres idees seleccionades es produiran en format d'animació.

El veredicte s'anunciarà el 23 d'abril, coincidint amb la festa de Sant Jordi, i s'anunciaran els guanyadors que passaran a formar part del nou recull de contes del premi il·lustrats per Pilarín Bayés i que emprendran així la seva primera aventura com a escriptors. Aquell mateix dia també s'anunciaran les tres idees guanyadores presentades en el concurs audiovisual.