Una família nombrosa

Marina Sancho

Les set meravelles del meu món

El món està ple de meravelles. Un jurat va decidir que uns quants monuments de l'antiguitat esdevindrien les set meravelles del món. Però com tots els judicis, aquest és parcial, subjectiu i limitat. És fruit del parer d'un nombre reduït de persones, és totalment relatiu i agosarat intentar reduir a magnificència del nostre planeta a aquestes set obres de la humanitat. No només això, sinó que, a més a més, només té en compte les creacions fetes per persones. Potser un riu, una cascada, una selva, un oceà, poden despertar un sentiment de bellesa, esplendor o perfecció més intensos que aquestes obres d'art. L'objectiu d'aquest article no és menysvalorar aquestes meravelles del món, només puntualitzar que les meravelles no s'acaben en aquestes set i que, sobretot, defenso que cadascú de nosaltres hauria d'elaborar el seu propi llistat de les 7 meravelles del món. Perquè, com sabeu, el món és particular, cadascú el percep d'una manera diferent i no existeix un sol món objectiu i imparcial, sinó tants móns com persones. Així, anem per feina! Lesset meravelles del món tal com jo el percebo són:

 

1. Les flors. Les flors m'inspiren. Hi ha reflectidaen elles la perfecció de l'univers i cada cop que les veig em recordo que tot quant existeix i, jo mateixa, forma part d'aquesta perfecció. La plenitud i l¡harmonia existeixen i són la substància que funda el nostre cos: les nostres cèl·lules, els nostres òrgans, les nostres capacitats....

2. Les persones. No hi ha plaer més immens que relacionar-me amb els altres, veure-m'hi reflectida, aprendre, compartir, aportar, fondre'ns i gaudir junts d'aquesta existència.

3. La música. Sempre he dit que la música és la meva droga. Té la capacitat de transportar-me a l'èxtasi o a la serenitat, té poder sobreels batecs del meu cor, el flux dels meus pensaments i les meves emocions.

4. Els aliments. també tenen capacitatde transformar el meu estat tant físic com mental. Som allò que mengem. L'aliment és el nostre sostèn i ens permet viure i canalitzar la seva energia cap on nosaltres vulguem.

5. El mar, la natura en general. Em recorda la immensitat de l'univers, em fa sentir part de l'infinit i em permet oblidar els meus petits problemes mundans. Em connecta amb el sentit real de la vida.

6. L'exercici físic, la dansa. Poder-me moure i descobrir les possibilitats de moviment del meu cos, em fa sentir lliure, explorar l'espai d'una manera diferent,activar racons del meu cos gairebé desconeguts, em dóna corda i em fa fabricar més energia. Perquè les persones tenim l'energia que gastem: quanta més n'emprem, més en tenim i, alhora, quanta menys n'utilitzem, menys en fabriquem.

7. L'orgasme. Fer l'amor i experimentar l'explosió de l'energia més intensa que mai hagi experimentat és un dels actes que em fan gaudir molt d'aquesta existència. No sé encara perquè aquest tema és un tabú o ens n'hem d'amagar, és quelcom natural i implícit en cadascú de nosaltres i la seva acceptació i fruïció permet desenvolupar la nostra plenitud.

 

Espero la teva llista!