Criatures 21/11/2015

10 maneres de reduir les deixalles en la nostra vida quotidiana

2 min

Últimament surto a caminar cada dia amb un grup de mares que, xerrant xerrant, hem arribat al punt d'estar vivint un estil de vida semblant perquè compartim mètodes i consells per viure una vida familiar més harmònica amb nosaltres mateixes i amb el nostre l'entorn . Ahir comentàvem el curiós que ens sembla el fet que ja no generem tantes deixalles, especialment la brossa del plàstic ens queda buida i només ens cal portar-la al contenidor un cop a la setmana. Hem passat de generar 7 grans brosses per al contenidor groc a omplir-ne una sola, i el nostre camí segueix,... De manera que he pensat que potser seria útil que compartís amb vosaltres les 10 pràctiques que més han contribuït a aquest canvi a casa nostra: Ja no comprem iogurts No mengem galetes industrials Hem deixat d'utilitzar suavitzantla nostra recepta

  • una mida de vinagre
  • dues mides d'aigua
  • una mida de bicarbonat sòdic
  • unes gotes d'oli essencial (pot ser espigol, taronja, llimona, ...)
  • Ho posem tot dins l'ampolla vella de suavitzant i ho tenim llest per utilitzar en cada rentadora. Us sorprendreu dels resultats! La meva goma de la rentadora ja no està negra i la meva roba desprén una olor a net i està més flonja que mai.

Nosaltres ja no fem servir sabó líquid per rentar les mans ni gel a la dutxa No mengem bosses de patates industrials hem deixat d'anar a comprar als supermercat Ja no mengem, cap tipus de menjar preparat hem deixat de menjar productes congelats. Hem deixat de fer servir mil productesde neteja El fruit més visible de tots aquests canvis ha estat la reducció dràstica de les nostres deixalles i alhora ha comportat un increment de la nostra salut i dels nostres estalvis, ja no gastem tant! És un guany en tots els aspectes, així que us animo a provar alguna de les meves propostes, si és que no la dueu a terme ja. I us demano, si us plau, que si en coneixeu alguna que jo no sé la compartiu amb nosaltres deixant un comentari. Gràcies!

stats