Una família nombrosa

Marina Sancho

Els diners ens governen?

IF Zoom

IF

Un interessant exercici per prendre consciència de qui és el vertader amo de la nostra vida és preguntar-nos què faríem si ara mateix tinguéssim 500.000 euros al banc. Sigueu sincers amb vosaltres mateixos. Si de sobte ho canviaríeu tot vol dir que no esteu vivint la vida que vertaderament voleu. Vol dir que els diners tenen capacitat per canviar-vos i que si ara actueu com actueu en funció dels diners que teniu, significa clarament que els diners tenen el poder de definir-vos. Us definiu per les vostres pròpies qualitats, objectiu i interessos o per la xifra que hi ha indicada en el vostre número de compte?

M'obro a vosaltres i faig aquest exercici davant vostre. A continuació escric una pluja d'idees del que em ve al cap que faria si disposés ara mateix d'aquests diners.

Si jo tingués 500.000 euros al banc:

- Em permetria petits plaers que ara considero luxes com comprar-me el perfum que m'agrada, el maquillatge de Dior, quatre peces de roba bona combinable amb tot, bonica i còmoda i uns quants parells de sabates.

-Faria servir més la calefacció

-Adquiriria alguna peça de mobiliari de disseny com una catifa, renovaria la vaixella, i mantindria la cuina en perfecte estat.

-Consumiria només menjar ecològic o de proximitat

- Milloraria el meu despatx personal i l'ampliaria i el posaria al meu gust (ara tinc una petita taula al menjador)

- Contractaria a algú que ens arregles el jardí

- Compraria més llibres i més cultura en general. Faríem més visites a museus i activitats especials per als nens.

- Contractaria a algú que m'ajudes amb la casa

- Em sentiria tranquil·la, satisfeta i en harmonia amb tot l'existent. Convençuda que tinc disposo de tot el que necessito.

La resta de diners els invertiria perquè en produïssin més i m'asseguressin el pervenir. No deixaria de fer la majoria de coses que faig ara. Senzillament penso que ho faria tot amb més tranquil·litat i una altre actitud. No voldria, de cap manera, que els diners canviessin la meva visió del món i em definissin. La meva personalitat la constitueixen els meus principis no pas la xifra que hi ha dins el meu número de compte. Per tot això, visc convençuda que som les persones les que hem de forjar el nostre tarannà i el nostre mode de vida i no pas l'economia. La meva tasca és desenvolupar les meves habilitats al marge de la quantitat de diners de què disposi. D'aquesta manera m'ocupo i organitzo quant està a les meves mans, provocant que els esdeveniments succeeixin, en lloc de desitjar una vida completa ment diferent i creure que els diners en tindrien el motiu.

L'origen de les millors coses que podem realitzar és en la nostra voluntat, en el nostre interior, no pas en la nostra butxaca. Per aquest motiu afirmo que hem de fer el millor que puguem ara, ja, en el present, sense excuses, sense pensar que si disposéssim de tant, faríem tal cosa. És amb les eines i recursos que tenim que hem d'actuar segons els nostres valors més profunds, que hem d'encarnar el rol que volem interpretar, que hem de desencadenar la sèrie de successos que ens fa feliços que passin.

Hem de viure amb la tranquil·litat que estem vivint la vida que volem viure o que ens hem posat en marxa per esculpir-la i fer-la nostra. Perquè som nosaltres els únics que fem que les coses passin.