Criatures 17/12/2021

Aquest Nadal, passem a l’acció!

El Nadal ha de ser una una oportunitat de celebrar tot allò que tenim

3 min
Aquestes festes, ediquem-nos a gaudir i a divertir-nos com mai!

Ara que ve Nadal és molt comú fer cartes als Reis, demanar desitjos, formular nous propòsits,...és com si en aquesta època ens entestéssim en veure el got mig buit i la nostra atenció es dirigís vers tot allò que ens sembla que ens falta. Bé, doncs, la meva proposta és just el contrari: concebre aquestes festes com una oportunitat de celebrar tot allò que tenim. Deslligar el Nadal de la idea del luxe i el malbaratament i vincular-lo a la gratitud, l’amor i el gaudi. Al cap i a la fi, no cal tant per fruir, senzillament temps i la predisposició per fer-ho. Es tracta de girar la nostra atenció vers tots els motius que tenim per estar alegres. Pot semblar un absurd, però aquesta és una de les formes d’invocar la prosperitat, ja quan activem els circuits neuronals de la satisfacció, el nostre sistema cognitiu s’habitua a trobar i fomentar més motius per sentir-nos satisfets.

Per aquesta raó, un bon exercici és centrar-nos en els aspectes de la nostra existència que més ens agraden i intensificar-los. Per exemple, si vivim amb persones amb qui estimem i sentim que és un tresor la seva presència, fem-los-ho saber! Expressem aquest afecte, comuniquem els nostres sentiments i obrim el nostre cor perquè puguin entendre tot allò que signifiquen per a nosaltres. Proposo fer una llista de tot allò pel que ens sentim agraïts. És qüestió de seure, observar la nostra vida i prendre consciència de tots els recursos, aspectes, persones i matisos que ens aporten plaer i benestar. El sol fet d’agafar un paper i un bolígraf farà que apareguin davant nostre una pila d’opcions que ni tan sols havíem tingut en compte: el clima, la casa, els veïns, el gos, el menjar, la música, les biblioteques, l’olor del forn de baix, les plantes del balcó, fer exercici, etc. Si afinem molt, potser la llista no s’acabarà mai!

A continuació es tracta d’expandir, ampliar l’atenció que dirigim a tots els aspectes de la llista. Conduir el nostre cervell a enganxar-se més en pensaments plàcids i de delectança que els de queixa o mancança. Entrenar la nostra ment per detectar i fruir d'allò que ens agrada en comptes de buscar motius d’insatisfacció. Ja sé que pot sonar molt complex i utòpic però el nostre encèfal súper-desenvolupat està de sobres preparat per fer-ho. Només ens cal exercitar-lo una vegada i una altra com quan musculem un bíceps. Així, fem d’aquests dies nadalencs una oportunitat per resetejar la nostra manera de comprendre el món. Comencem per transformar la nostra forma d’aproximar-nos a aquestes festes: ressaltem tots aquells motius de joia, fixem-nos en tot allò que tenim ara mateix a les nostres mans i ens omple de goig. Dediquem-nos a gaudir i a divertir-nos com mai! Que aquest Nadal esdevingui l’inici d’una forma de vida en que totes les coses positives s’amplifiquin i ens impulsin a propiciar-ne moltes més!

Aquesta actitud facilitarà que acceptem la part de responsabilitat que tots tenim en la nostra experiència. És a dir, que si volem que ens succeeixin moltes coses bones, cal que hi posem el nostre granet de sorra i que siguem proactius. Exercir el poder d’escollir i apostar per les propostes que sumen i milloren la vida. Assumir la nostra capacitat d’enriquir l’existència mitjançant l’actitud i el comportament que tenim. El Nadal no és un temps per demanar desitjos estèrils tot esperant que algú els complexi, sinó de prendre decisions i determinar allà on triem enfocar-nos. Creure en la nostra capacitat d’assolir els nostres propòsits. Confiar en el poder de transformació a l’abast de tots. Alimentar el nostre potencial. Això significa etimològicament la paraula Nadal: naixement. Naixement de l’espurna creativa que ens dirigeix a perseguir els nostres somnis de la mateixa manera que els tres Reis van seguir l’estel fugaç.

stats