Una família nombrosa

Marina Sancho

Nova etapa en l'educació: el meu crit d'auxili

Els vostres fills són feliços a l'escola on van? Felicitats!!!! Expliqueu-me la vostra experiència!

Darrerament estic parlant amb masses pares preocupats perquè els seus fills s'avorreixen a l'escola, perquè no hi volen anar o perquè no obtenen d'aquesta el que esperen. Mireu, els sacrificis no tenen sentit. Us asseguro que hem nascut per ser feliços. Aquest és l'únic objectiu. Per tant l'escola ha se ser un espai on s'exploti la felicitat, on es posi en comú la nostra alegria, ones visqui amb llibertat el nostre potencial. En cap cas l'escola ha de tallar les ales dels nens i nenes, fulminar les seves ganes d'aprendre o tenir la mínima semblança amb una presó. Els nostres nens i nenes no són bàrbars que hagin d'estar reclosos entre quatre parets perquè són un perill per la societat. Ben al contrari, els nostres fills són l'esperança de la humanitat, la llavor de tot quant pretenem aconseguir, el futur que estem sembrant. Per aquesta raó no es mereixen EN CAP CIRCUMSTÀNCIA serreprimits, castigats, ridiculitzats, obligats a desenvolupar tasques, ignorats, desplaçats ni amenaçats.

Per aquesta raó l'escola ha d'oferir el millor entorn possible per desenvolupar la nostra habilitat de ser feliços. Res més. El coneixement és una part indispensable de la felicitat, per aquest motiu a l'escola hi ha l'oportunitat de saciar la nostra necessitat d'aprenentatge. No com una imposició, sinó com una oferta que desitgem agafar. Com un regal, que si no ens interessa podem optar per no quedar-nos-el. Perquè la vida tracta de quedar-nos amb allò que ens és útil, que ens interessa, ens atrau o que té una funcionalitat. Per tant, no té sentit memoritzar dades que no necessitem, treballar continguts que no aporten res a la nostra existència o estudiar paraules que ni tan sols entenem.

Des d'aquí llanço una crida al sentit comú: eduquem els infants amb l'objectiu de dirigir-los a l'èxit, no a la frustració, el fracàs ni l'alienació. Escoles d'arreu del món: no sigueu un obstacle en el desplegament del potencial de cada persona, permeteu que l'escola sigui un lloc un cada individu s'enriqueixi i que en cap cas representi una pèrdua de llibertat, temps, espontàniament, alegria, motivació, identitat o amor propi.

Vull que comencem una nova etapa on l'educació sigui un camí de roses, un passeig pel paradís, un tastet de l'enorme mar de possibilitats que té la nostra espècie humana. Fem-los guanyar confiança amb el ser que són i la seva actuació serà una conseqüència lògica de la imatge de sí mateixos!