Una família nombrosa

Marina Sancho

Gràcies al Ioga!

13628339_749663865135967_743898147_n Zoom

13628339_749663865135967_743898147_n

Fer Ioga m'ha canviat la vida. "Sort del Ioga!" he repetit en tantes ocasions... Des que tenia set anys que conec aquesta forma de vida, ja no m'he n'he després. Perquè el Ioga no és un exercici físic, és una manera de viure. Primer, quan comences ets un personatge 23 hores al dia i tan sols una d'elles ets la plenitud de la vida en contacte amb sí mateixa, ets a dir, fas ioga. Gradualment el percentatge d'hores s'inverteix fins que arribes a un moment on ets pura presència el 100% del temps i ja no hi ha diferència entre el ioga i tu, l'exterior i l'interior, els conceptes i la realitat. Experimentes l'existència des del punt de vista de l'existència, del tot, enlloc de fer-ho des de la petita parcel·la del "jo". Aleshores ho fas tot des del poder del tot, la plenitud del tot, la confiança del tot i l'ordre perfecte del tot. Tot això t'arriba pel simple fet de comprometre't cada dia amb allò que veritablement ets i practicar una estona aquells exercicis i aquella mentalitat que et retorna als teus origens.

Jo practico Ioga com una forma de ser. Els meus músculs han après el llenguatge del ioga i ara el parlen amb devoció. Els meus pulmons també respiren al ritme del ioga i treballen a ple rendiment totes les hores. El meu cos ha estat esculpit en la realització dels exercicis i la seva forma és el reflex de les meves sessions d'exercici. Per això puc dir que cada moviment que fem deixa una empremta al nostre organisme, som el resultat de les nostres accions, un tatuatge en tres dimensions. És per aquesta raó que tota la nostra atenció necessita anar dirigida a produir el cos que volem i, paral·lelament, la existència que desitgem.

Mitjançant el Ioga o qualsevol altre disciplina que posi en moviment tots els racons del nostre organisme, tenim a les mans la eina per executar els nostres propòsits amb precisió. Perquè, de la mateixa manera que els nostres músculs cedeixen dòcilment en la reiteració d'un exercici determinat, el nostre sistema cognitiu també adopta la forma que determina la nostra voluntat. De manera que quan treballem en la direcció dels nostres somnis, aquests sempre s'acaben convertint en realitat, doncs totes les fites s'apropen en la realització del primer pas. Fer Ioga és com aprendre a caminar. En un primer moment ens sentim insegurs i ens costa fer els moviments exactes per mantenir una postura concreta, però a base de la repetició aconseguim caminar per la vida amb lleugeresa i sense dificultat, ampliant de forma radical la dimensió que podem explorar. practicar Ioga ens obre: obre els nostres pulmons perquè puguin captar més oxigen i et fan capaç de sostenir més estona la respiració, t'obre la caixa toràcica perquè els teus òrgans interns tinguin més espai per desenvolupar les teves funcions, t'obre la pelvis per tal de re-col·locar les teves cames i que aquestes tinguin una relació més equilibrada amb la superfície que les sosté, t'obre els omòplats i la musculatura del coll per tal que el reg sanguini arribi amb més fluïdesa al cervell, t'obre els ulls per tal que tinguis una capacitat més àmplia de visió, t'obre les orelles per tal que escoltin amb més atenció, t'obre la capacitat de sentir per tal de captar una quantitat més àmplia d'informació, t'obre la ment per tal de comprendre la teva veritable identitat, t'obre a la vida on sempre has pertangut.

Fer Ioga és gratis, no té cap efecte secundari, no necessita cap material concret, no compromet a cap altre membre de la família, es pot realitzar a qualsevol lloc en qualsevol moment. Fer Ioga representa només avantatges, oportunitats i guanys a la teva forma de vida particular. Fer Ioga és donar-te a tu mateix la píndola de la immortalitat, perquè quan aprens a viure des de la omnipresència, deixes de creure't el paper del personatge que realitzes i entens que ets la vida mateixa en comptes del rol que en un moment determinat vas poder adoptar. I la vida en estat pur, que és allò que ets tu, no comença ni s'acaba sinó que sempre ha existit i es transforma al ritme dels seus anhels.