Una família nombrosa

Marina Sancho

Desmuntant mites per aconseguir una vida més simple, feliç i rica

Actualment hi ha moltes creences que no es basen en cap fet empíric sinó que són producte de la moda, el màrqueting o la societat de consum. En algun moment de la meva vida jo me les he cregut, tanmateix, l'experiència m'ha demostrat que no tenen cap vinculació directa amb la realitat. Els 5 més importants són:

1- Si et poses cremes, elixirs o sèrums tindràs un cutis fi i sa. Mireu, no hi ha cutis més espectacular i radiant que el d'un infant. Sense ni una imperfecció! En canvi ells no utilitzen anti-arrugues, mascaretes miraculoses ni tractaments d'alta gamma. Ells senzillament realitzen les seves funcions vitals. Si un nen no necessita cap crema especial per tenir la pell més bonica del món significa que una dermis sana no depen de cap tractament extern sinó d'un estat cel·lular concret. Per això, escullo tenir un organisme equilibrat i sa, l'únic fet que pot comportar tenir una pell sana i equilibrada, ja que la pell no és quelcom aliè a l'organisme, sinó una part intrínseca a l'organisme mateix.

2- Necessitem complements vitamínics per gaudir d'una salut perfecta. En un curs de macrobiòtica ens van explicar com el nostre cos s'encarrega de fabricar totes les substàncies que necessita a partir dels aliments que ingerim. Contràriament al que s'ha pensat fins ara, no cal menjar proteïnes per tenir proteïnes, doncs el nostre organisme s'encarrega de produir-les. Si no, per exemple, com explicaríeu que un filet de vedella estigui ple de proteïnes si la vaca s'alimenta només d'herba i no ingereix cap mena de proteïna? En el cos humà succeeix exactament el mateix: és capaç de sintetitzar allò que ingerim i convertir-ho en els elements indispensables per al nostre desenvolupament. El mite del calci de la llet n'és un altre de similar.

3. Una persona sana ha de consumir molts pro-biòtics i pre-biòtics per restaurar la seva flora intestinal i tenir una salut fora de sèrie. Si no hem consumit cap medicament o aliment tòxic que hagi destruït les extensions de bacteris dels nostres intestins,no patim cap malaltia i ens alimentem únicament d'allò que necessita el nostre organisme, aquest té plena capacitat per protegir i reproduir l'únivers de bacteris beneficiosos que l'habiten. No ens cal cap aliment miraculós ni cap elixir per multiplicar la nostra vida intestinal, doncs el nostre organisme és prou intel·ligent, perfecte i efectiu a l'hora d'afavorir les condicions que asseguren el seu benestar. No cal preocupar-nos per fer una feina que els nostres òrgans realitzen automàticament, tot flueix cap a la màxima expressió de la nostra salut perquè és inherent a la natura. O coneixeu el cas d'algun animal salvatge que estigui fatal se la salut perquè no pren prou probiòtics? Tot tendeix a l'equilibri sempre que es respectin els principis que el configuren. Per tant, duent a terme una alimentació equilibrada estem proveint al nostre cos de quant necessita per auto-gestionar-se.

4. Hem de consumir súper-aliments per estar més forts, més guapos i tenir més longevitat que ningú. El nostre cos no és un sistema deficitari, malalt ni pobre que necessiti cap dosi extra de res per tenir plena salut. La salut és la nostra naturalesa, només respectant cadascuna de les nostres necessitats, ritmes i característiques aconseguirem brillar amb tota la intensitat. Fruita local i de temporada, verdura, llegums, cereals, fruits secs i aigua pura és tot el que necessita el nostre organisme per donar el millor de sí mateix.

5. Hem de fer molts de cursets per saber moltes coses i estar a la última. De la mateixa manera que opino que el nostre cos es savi i no necessita súper-aliments, complements vitamínics i probiotics per estar radiant, també estic convençuda que la nostra intel·ligència és innata i que podem aprendre de forma autònoma o deixar sorgir de nosaltres mateixos el coneixement necessariper a tenir una vida sana, equilibrada i feliç.

 

Conclusió: és absurdinvertir temps i diners en : cremes, cosmètics de tota mena, complements vitamínics, súper-aliments, begudes pro-biòtiques i cursets de cap mena. La vida és molt més simple, intel·ligent, autònoma i fàcil. Tot flueix sense necessitat de preocupacions, esforços, control ni sacrifici. Per tant, tenim dues opcions:

a)de deixar d'intentar guanyar més diners per poder cobrir totes aquestes necessitats inventades i tenir més temps lliure per gaudir

b) dirigir aquests diners en altres aspectes que sí que incideixen directament en la nostra salut i felicitat com poden ser roba de qualitat, obres d'art, una sessió de massatges, regals per als amics, un bon llibre, uns olis essencials per a despertar els nostres sentits....