Criatures 04/06/2012

Quan la "generositat"és un perill!

4 min

- Una marca de llet ha fet donació de 8.000 quilos de llet en pols i 4.000 de cereals pels nens de la República Centreafricana. Fer-se la foto està molt bé però de bones intencions l'infern n'és ple! -

Ja hem parlat en altres entrades que la enviar llet artificial a zones de conflicte o on es pateix desnutrició i fam, és un regal perillós. Divendres es va saber que l'empresa H (em nego a fer-los publicitat) ha fet donació de productes per ajudar a unaONG catòlica que es fa càrrec de vint-i-cinc mil nens, molts d'ells orfes a causa de la SIDA a Àfrica. Monsenyor Aguirre, responsable del projecte a la zona ha qualificat el regal com: "or líquid per la població", i no dubto que en certs casos la llet artificial sigui indispensable i un autèntic tresor però si no ens deixem enlluernarper aquesta suposada solidaritat veure'm que poc ni ha de regal desinteressat i solidari en aquesta donació.

En aquesta vida la generositat autèntica és la que es fa en silenci, penso ara mateix amb Pep Guardiola i la seva reparticiódels dinersque havia guanyat en un anunci de alstreballadors delFCB.

Però quan la generositat es fa en veu alta, amb flaixos i taquígrafs ja no és el mateix, s'embruteix i es transforma i s'anomena publicitat encoberta curulla d'intencionalitat.

No ens enganyem, ser solidari et dóna prestigi, fer-se la foto al moment just assegura d'alguna manera una neteja d'imatge i més ingressos a la llarga!

Us torno a dir que estic segura que Monsenyor Aguirre té una feinada per poder alimentar i ajudar a criar aquestes criatures però com tot sovint el plantejament no és de tot el més encertat.

La nota de premsa fa molta incidència en la SIDA i en que una mare amb SIDA no hauria d'alletar a la seva criatura per evitar-li la transmissió de la malaltia a través de la llet.Bé, quan les coses s'expliquen a mitges o s'expliquen malament realment pot semblar que la llet artificial sigui per aquestes criatures or líquid però en realitat aquest or no és més que un llop disfressat dexaiet.

Les investigacions dutes a terme durant anys han demostrar que el més segur per les criatures nascudes de mares seropositives és la lactància materna, sí, com totes les criatures d'aquest món!

Anem per parts.

Aguirre afirma: "Que una mare amb SIDA, que gràcies a la medicina ha donat a llum un fill sa, pugui donar-li el biberó per no transmetre la malaltia a través de la llet materna, garanteix la supervivència d'aquest nen" Perfecte, però això ha estat possible i ho han aconseguit perquè han medicat a les mares ambantiretrovirals.Elsantiretroviralssón cars molt cars, però s'ha demostrar que per les criatures el millor és que les seves mares els segueixin prenent antiretroviarls durant la lactància i que ells també siguin medicats mentre siguin alletats.

És clar, aquesta opció és cara, però no ens enganyem és la millor opció per les criatures que tinguin mare, cas a part són els orfes. Per tant l'or líquid és la llet materna no les pólvores comercials!I aquí és quan els perills de la llet artificial i de la seva reconstitució salten a la palestra. 1- La llet artificial NO és estèril i tot sovint està contaminada per microorganismes patògens. 2- La llet artificial ha de ser reconstituïa amb aigua potable per tal d'evitar-ne la contaminació amb microorganismes patògens 3- L'aigua usada per reconstituir la llet ha de ser bullida per eliminar els microorganismes de la llet i de l'aigua. 4- Les criatures que prenen llet artificial tenen un major risc de mortalitat post neonatal durant el primer any de vida, presenten més risc de patir processos infecciosos sobretot gastrointestinals, respiratoris i urinaris, i aquests de ser més greus, augmentant el risc d'hospitalització fins a 10 vegades.

Quina mena de regal és aquest?

Segueixo afirmant que estic segura que la situació és extremadament greu i que la SIDA és una pandèmia terrible i que ens certs casos la llet artificial és la única solució però les coses no es fan així.

Si l'empresa H vol donar llet que sigui de veritat com un acte altruista, no cal enviar una nota de premsa perquè tothom ho sàpiga. Si no cal que tothom ho sàpiga, i com que totes les llets artificials són iguals per llei, la marca és el de menys. I en tercer lloc però no menys important; si realment estan conscienciats i volen salvar vides que no envien pólvores per reconstituir (si us fixeu parlen de quilos i no de litres) que enviïn brics de llet reconstituïda i preparada pel consum, que l'aigua no sigui un problema, que no sigui necessari bullir res, que el risc sigui el mínim!!

Això seria generositat i col·laboracióamb el Tercer Món però mentre ens venguin foto i titular no és més que publicitat encoberta sense consciència del que s'està fent.

stats