Criatures 09/03/2015

Dones molt treballadores

2 min

Ahir va ser el dia de la dona treballadora i avui vull agrair i explicar-vos la feina de les assessores de lactància. Sempre he pensat que el sentiment d’agraïment és un sentiment molt potent, un sentiment que cal fomentar. Quan et sents agraït /agraïda amb algú vols retornar part del que has rebut, vols demostrar que pots fer alguna cosa igual de meravellosa per l’altre. I això es transforma en una cadena molt positiva, única i infinita. I moltes assessores de lactància ens fiquem en tot això per agrair i retornar. Per poder oferir a algú tota l’ajudadesinteressada que ens van reglar algun moment, per poder ajudar a altres mares a aconseguir el que nosaltres hem aconseguit.

I fer-se assessora, ser voluntària en un grup, demana molt sacrifici que tot sovint no es coneix:

1. Cal dedicar hores a fer formació pràctica en un grup, el que vol dir regalar les teves hores lliures. Això sí, amb l’avantatge que durant molt temps la teva criatura et pot acompanyar al grup i això sí que et facilita poder tenir cura dels teus fills i regalar el teu temps a desconegudes. 2. Cal dedicar hores a fer formació teòrica i la primera formació, normalment, la pagues de la teva butxaca. 3. Cal dedicar hores a seguir-se formant, llegir, compartir, escoltar… 4. Cal dedicar hores a les activitats de promoció o formació del grup, el que vol dir tardes o caps de setmanes ocupatsi sovint lluny de la família si no aconsegueixes embolicar-los en tot plegat, és clar. 5. I cal dedicar hores a resoldre consultes per telèfon, per correu electrònic, per WhatsApp, a la xarxa…

I tot per amor a l'art, sovint posant-hi diners de la teva butxaca.

Vist així sembla horrible però és tot el contrari. Perquè malgrat tot això, malgrat tots els sacrificis que fem, els diners, les hores… ens agrada el que fem. Per algun motiu irracional ens fa felices seguir ajudant. És cert que algunes es queden en el camí i renuncien o troben un interès diferent i ús asseguro que és difícil seguir sent assessora quan els teus fills ja són més alts que tu. Però serassessora és un plaer, cert que sovint sacrifiquem moltes hores i molta energia, però ajudar a que cada família trobi el seu camí és una sensació magnífica.Tot i que a totes les mares i criatures que acompanyem no els podem garantir el final que voldriem estarem sempre al seu costat.

Per tant, gràcies per la vostra feina, per suplir les carències del sistema, per regalar temps i coneixements, per donar tant cada dia.

stats